News Flash:

Pensiunea Mama Cozonacilor Bran

20 August 2012
713 Vizualizari | 0 Comentarii
Pensiunea Mama Cozonacilor Bran

Mama Cozonacilor se afla la "capatul satului Simon" la aproximativ 6 Km de Castelul Bran.
Branul este o comuna din sud - vestul judetului Brasov situata pe DN 73 Brasov - Pitesti. Fiind construita în apropierea padurii ce urca pâna sub abruptul Bucegilor, Mama Cozonacilor Pensiunea Mama Cozonacilor Bran va ofera liniste, intimitate si o priveliste încântatoare în orice anotimp. La mai putin de 30 Km sud - vest de Brasov, pe soseaua ce iese prin vechiul cartier Bartolomeu si care leaga de veacuri marele oras de la poalele Tâmpei de Câmpulung Muscel, acolo unde Piatra Craiului se desprinde de masivul Bucegilor se însiruie satele Branului. Chiar TABULA PUETINGERIANA, alcatuita dupa o harta a lumii vechi din secolul al IV - lea d.Hr., ne semnaleaza existenta unui drum roman care mergea de la Dunare prin trecatoarea Branului în centrul Daciei. Mama Cozonacilor este destinata folosintei exclusive a turistilor si are o capacitate de 29 de locuri de cazare in 12 camere. : cinci triple cu cate un pat matrimonial si unul de o persoana, trei duble - (twin) camere au cate doua paturi de o persoana, , iar celelalte patru duble au cate un pat matrimonial de doua persoane. Paturile sunt executate pe comanda din lemn masiv si au saltele RELAXA. Camerele au baie proprie, TV si balcon, exceptie facand cinci camere situate la mansarda care nu au balcon. Toate grupurile sanitare sunt alimentate cu apa rece si calda în permanenta. În vecinatatea sa (aprox. 700m) se gasesc cateva pensiuni împreuna cu care se pot oferi pâna la 60 de locuri de cazare. Mobilier Pentru a spori confortul si a oferi cele mai bune conditii clientilor nostri, întregul mobilier a fost executat de catre gazde sau pe baza de comanda la atelierele de tâmplarie din zona, din lemn masiv cu grija selectionat. Camerele Pensiunea Mama Cozonacilor Bran sunt dotate cu paturi matrimoniale, cu câte doua paturi de o persoana, sau un pat matrimonial si unul de o persoana, noptiere, dulap de haine, masa, scaune etc.

Legenda spune ca batrânul Bran, având mai multi fii le-a daruit spre stapânire vesnica fiecaruia câte unul din cele 14 sate si catune de astazi: Simon, Poarta, Sohodol, Predelut, Moieciul de Jos, Cheia, Moieciul de Sus, Zbârcioara, Pestera, Magura, Drumul Carului, Sirnea, Fundata si Fundatica. Mai tarziu, la 19 noiembrie 1377, Ludovic I de Anjou acorda brasovenilor apanajul de a ridica un nou fort de piatra la Bran "cu propriile lor osteneli si cheltuieli". Aceasta pare sa fie prima documentare istorica a Branului. Istoria localitatii se împleteste însa cu cea a castelului.

Cetatea avea atributii militare si jurisdictionale fiind aparata de o garnizoana permanenta compusa din balistari englezi si briganzi sub conducerea unui castelan. Daca în 1406 cetatea se gasea în stapâmire lui Mirecea cel Batrân, la sfarsitul sec. al XV - lea ea este subordonata autoritatii comitelui secuilor, raspunzator de apararea sud - estului Transilvaniei, iar din timpul lui Iancu de Hunedoara trece sub conducerea voievodatului Transilvaniei. Pe aceste meleaguri de-a lungul istoriei s-au perindat numeroase personalitati. Asfel, în aprilie 1460 Vlad Tepes patrunde prin Bran în Tara Bârsei "atacând sate cetati si orase", unde a dat foc grânelor, iar pe cei printi I-a tras în teapa în apropierea capelei Sf. Iacob din Brasov. Tot el, în 1476 a trecut pe la Bran în drumul sau spre Tara Româneasca unde avea sa ocupe pentru a treia oara tronul, iar în 7 iulie 1600 doamna lui Mihai Viteazul a poposit din drumul sau spre Transilvania, la Bran, unde localnicii i-au oferit pastravi din "rezervorul castelului". Un alt exemplu ar fi cel al calatorului Francez Pierre Lescalopir, student al Universitatii din Padova care în drumul sau spre Alba Iulia a vizitat Castelul Bran. Tot aici a facut un popas si regele Suediei, la 8 noiembrie 1714, în drumul sau spre casa dupa înfrângerea suferita la Poltava în lupta cu turcii. La 1 decembrie 1920 Consiliul orasenesc al orasului Brasov doneaza Castelul Bran Reginei Maria, ca semn de recunostinta fata de contributia sa la înfaptuirea Marii Uniri. Intre 1920 - 1927 Castelul Bran a fost restaurat sub conducerea arhitectului Curtii Regale, Carol Liman, care îl transforma într-o frumoasa resedinta de vara, înconjurata de parc, cu alei de promenada, lac, fântâni, terase de popas, construind si Casa de ceai. Dupa 1948 a intrat în proprietatea statului român, iar din 1956 a devenit muzeu.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

mama cozonacilor castelul bran branul saltele relaxa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1086 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014544 (s)