News Flash:

Pentru refugiatii care au fost bucatari in tarile lor, Franta e tara in care o pot lua de la capat

26 Februarie 2018
126 Vizualizari | 0 Comentarii

Mereu curiosi sa incerce gusturi noi, francezii renunta la prejudecati cand se aseaza la masa. Restaurantele nu rateaza ocazia de a le starni curiozitatea clientilor, dand in acelasi timp o noua sansa unor oameni nevoiti sa ia viata de la capat.

MOHAMED AL-QADI era un bucatar vedeta in Siria, inainte de razboi. In urma cu doi ani a fugit in Egipt, de unde a traversat Mediterana spre Italia si in cele din urma a ajuns in Franta. Au fost momente cand n-a stiut daca o sa aiba ce manca a doua zi.

Acum, in sfarsit, a capatat siguranta zilei de maine si face ce stie el mai bine: mancare. Asa a reusit sa mai clatine din prejudecatile oamenilor.

Un antreprenor local a lansat un proiect ambitios. In bucatariile firmei sale de catering, gasesti zilnic la treaba bucatari din Iran, Etiopia sau Siria. Louis nu vrea ca imigrantii sa-si adapteze stilul la bucataria frantuzeasca, ci sa gateasca feluri autentice, specifice tarilor lor.

Ideea a functionat, caci, la doi ani de la infiintare, firma are agenda plina de evenimente la care asigura mancarea. Iar bucatarii solicitanti de azil merg uneori sa faca demonstratii si sa le dea explicatii clientilor curiosi.

Aceasta firma nu e singura care a angajat bucatari refugiati. Si alte restaurante incearca sa-si atraga clientii cu mancaruri exotice gatite de bucatari nativi.
 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

curiosi gusturi noi francezii prejudecati masa restaurantele
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1049 (s) | 24 queries | Mysql time :0.020956 (s)