News Flash:

Pestele romanesc, vedeta a programului Sibiu Regiune Gastronomica Europeana

3 Aprilie 2018
221 Vizualizari | 0 Comentarii

Cei mai buni bucatari romani vor gati preparate traditionale si moderne din speciile de peste din apele din Romania in 2019, cand Sibiul va fi Regiune Gastronomica Europeana, Festivalul Pestelui Durabil fiind primul eveniment important culinar confirmat pentru anul viitor, a anuntat Radu Zarnescu, presedintele asociatiei profesionale Euro-Toques Romania.

Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Daniela Cimpean, considera ca un asemenea festival ar atrage si mai multi turisti in viitoarea Regiune Gastronomica Europeana.

"Onoarea este de partea noastra, a autoritatilor locale si a sibienilor, ca ati ales ca un eveniment de asemenea tinuta sa se desfasoare la Sibiu. Daca veti alege la anul tot Sibiul, vreau sa va spun ca puteti conta pe sprijinul nostru real si adevarat si mi-as dori cu acest eveniment sa ne fiti parteneri in programul pe care noi il avem pentru anul viitor, Sibiu Regiune Gastronomica Europeana. Chiar cred ca sprijinul dumneavoastra si alaturarea dumneavoastra in acest program ne vor ajuta sa facem ca acesta sa fie de succes. Eu sunt convinsa ca daca turistii care anul viitor vor veni in Sibiu sa deguste produsele noastre locale si retetele noastre reinventate, daca acestea vor iesi din mainile dumneavoastra, ii vor face sa revina si in anul urmator si asta ne dorim din suflet. Sibienii sunt oameni care apreciaza gustul bun, apreciaza munca dumneavoastra", a declarat Daniela Cimpean, prezenta la Festivalul Pestelui Durabil.

Festivalul Pestelui Durabil, cel mai important eveniment culinar dedicat meniurilor gatite cu speciile de peste care cresc in apele din Romania, a avut loc in week-end pentru prima data la Sibiu si a reunit bucatari romani si italieni, care au oferit demonstratii in fata publicului si a juriului.

Potrivit presedintelui Euro-Toques Romania, Radu Zarnescu, bucatarii romani prezenti in competitia de la Festivalul Pestelui Durabil de la Sibiu au avut practic "un fel de antrenament, pe partea de preparat rece, pentru Cupa Mondiala care se va desfasura la Luxemburg". Unul din scopurile acestor competitii culinare este de a creste standardul din Romania si a pregati bucatari care sa aiba rezultate foarte bune in concursurile internationale, sustine Iulia Dragut, presedintele Asociatiei Culturale Euro Est Alternativ (A.C.E.E.A.), membra a juriului concursului din cadrul Festivalului Pestelui Durabil.

O parte din bucatarii premiati la Sibiu se pregatesc pentru concursuri internationale care vor avea loc in acest an in Turcia, Coreea de Sud si Luxemburg. Trofeele festivalului au fost castigate de bucatarii: Adrian Sipoteanu (Categoria Finger Food), Gheorghe Ciutacu (Categoria Meniu restaurant), Vasile Spanu (Categoria Bucatarie calda Starter si Main Dish) si la Categoria Bucatarie traditionala trofeele au revenit lui Razvan Sain, Sorin Gheorghita si Silviu Contu.

O parte dintre bucatarii premiati, dar si altii invitati la Sibiu au preparat pestele romanesc folosind tehnici si metode de prezentare considerate de specialisti ca fiind de top. Printre cei care au oferit un spectacol culinar sambata se numara Chef Marian Popovici (Timisoara), care a prezentat un starter cald din peste de Dunare, gatit dupa reteta medaliata cu aur la Campionatul International din Suwon City, Korea, in anul 2017. Duminica, unul dintre medaliatii cu aur la festivalul de la Sibiu si castigatorul unei emisiuni de profil din tara, Chef Gianny Banuta a pregatit un fel de baza Fine Dining gatit cu un peste mai putin cunoscut de public, si anume zarganul din Marea Neagra. Chef Silviu Contu si Chef Sorin Gheorghita din Tulcea au adus la Sibiu preparate traditionale lipovenesti cu peste din Delta Dunarii.

La Festivalul Pestelui Durabil de la Sibiu, publicul a avut ocazia unica sa vada o prajitura din ciocolata belgiana cu peste, desert de peste cu pulbere de aur, dar si peste preparat pe foita de aur comestibil. Maestrul cofetar Emilian Virlescu din Sibiu a facut un Live Cooking Show cu un desert Fine Dining, preparat medaliat cu aur la Campionatul International din Izmir, Turcia, 2017. 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bucatari romani preparate traditionale speciile peste romania sibiul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1096 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017537 (s)