News Flash:

Pestera Comarnic

19 Octombrie 2011
1439 Vizualizari | 0 Comentarii
Pestera Comarnic

Pestera Comarnic a fost descoperita in 1856, autorul descoperiri fiind necunoscut. Intrarea Comarnic se afla la capatul nordic al pesterii, este de dimensiuni mici, insa cu poarta metalica si serveste de acces grupelor de turisti conduse de ghid.

Peretii si tavanul sunt in multe locuri ingrosati de scurgeri stalagmitice divers colorate, prezinta orgi, baldachine, valuri si draperii, lame transparente, cristale minuscule de calcita si felurite alte formatiuni care stralucesc feeric la lumina lampilor.

Pestera Comarnic, arhitectura

Salile cele mai frumos bogat concretionate, precum si formatiile mai importante au capatat denumiri si sunt trecute pe schita. Din punctul 59 o ramificatie conduce in Sala Virgina, pe vremuri protejata printr-o poarta care intrece in frumusete tot ce se poate vedea pana aici.

Podeaua, in intregime din calcita scanteietoare este de fapt o enorma scurgere stalagmitica, cu gururi in trepte, pe care sunt risipite o puzderie de stalagmite, domuri si coloane, iar peretii sunt imbracati cu scurgeri proeminete variat colorate.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

pestera comarnic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2861 viz    0 com
4190 viz    0 com
3268 viz    0 com
2487 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0902 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018175 (s)