News Flash:

Pestera Corbasca - Muntii Apuseni

17 Noiembrie 2011
1729 Vizualizari | 0 Comentarii
Pestera Corbasca

Desi nu are un curs subteran, Pestera Corbasca adaposteşte un lac permanent, are o lungime de 240m si este bogat ornamentata. De la intrarea scunda o galerie ne conduce intr-o sala din care pornesc 2 galerii. Constituita dintr-un scurt coridor principal de acces si din doua ramificatii de lungime aproximativ egala, pestera este bogata in concretiuni, mai ales gururi. In complexul estic, pestera adaposteste un remarcabil lac subteran (cu dimensiunea de 10×12 m), prezent in tot timpul anului, numit Lacul de Cristal.

In coridorul sudic se afla o mica galerie superioara de jonctiune cu complexul precedent. In prima parte, coridorul prezinta o serie de formatiuni remarcabile: stalactite, stalagmite si coloane de mondmilch (laptele de luna).

Pestera Corbasca este situata pe versantul stang al Vaii Sighistel, la o distanta de aproximativ 2 km de satul Sighistel, in fata stancariei numite Cazatura Lupului. Declarata monument al naturii, pestera poate fi vizitata doar in prezenta unui ghid, din satul Sighistel.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

pestera corbasca lac permanent 2 galerii concretiuni lac subteran
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0881 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017857 (s)