News Flash:

Pestera Reed Flute – o minune geologica

2 Decembrie 2011
2844 Vizualizari | 0 Comentarii
Pestera Reed Flute

Peştera Reed Flute are o vechime de peste 180 de milioane de ani şi a fost descoperită în urmă cu mai bine de 1.000 de ani. Amplasată la cinci kilometri nord-vest de oraţul Guilin, Peştera Reed Flute este o cavernă strălucitoare şi viu colorată, marcată în aproape toate iţinerariile de călătorie. Peştera şi-a primit numele de la stuful crud ce îi creşte la intrare, din care oamenii obişnuiau să confecţioneze flaute şi fluiere. În interiorul acestei peşteri erodate de apă se dezvăluie lumea spectaculoasă a unei varietăţi uriaşe de stalactite, pilaştri din calcar şi formaţiuni stâncoase create prin depozitarea sării din acidul carbonic.

Inundată de lumini colorate artificiale, minunea geologică redeschisă vizitelor publicului din 1962, işi oferă spectacolul fantastic în multe variaţiuni pe parcursul celor 240 de metri pe care îi parcurge prin subteran. Vizitarea peşterii durează aproximativ o oră. Şi, conform obiceiului chinezesc, fiecare formaţiune de aici are o legendă sau un nume poetic, cum ar fi Palatul de Cristal, Pagoda Dragonului, Padurea Virgină, Floarea şi Muntele de Fructe. Povestea din spatele fiecărei denumiri este mereu una fascinantă.

Palatul de Cristal al Regelui Dragon este una dintre cele mai voluminoase încăperi ale peşterii, ce poate suporta până la 1.000 de persoane şi care a fost folosită ca adăpost împotriva raidurilor aeriene din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Pe pereţii interiori sunt gravate aproximativ 70 de inscripţii despre care se spune că ar fi poveşti de călătorie şi poeme ale Dinastiei Tang, care a transformat la vremea sa peştera într-un loc de pelerinaj. S-a construit, special, în jurul peşterii, un parc cu pavilioane elegante, cu heleşteuri şi poduri, plante şi grădini.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

reed flute guilin pagoda dragonului floarea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0919 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017974 (s)