News Flash:

Pestera Unguru Mare

16 Martie 2012
3943 Vizualizari | 0 Comentarii
Pestera Unguru Mare

La poalele Muntilor Padurea Craiului, pe malul stang al Crisului Repede, amonte de confluenta acestuia cu Valea Misidului, la baza unui perete de calcar se deschide impresionantul portal al Pesterii Unguru Mare.

Aflata intr-o frumoasa zona carstica care numara peste 100 de pesteri, printre care si Pestera Vantului (cea mai lunga pestera din tara), Pestera Batranului, Pestera de la Vadu Crisului si altele, Pestera Unguru Mare impresioneaza prin maretia spatiului subteran si prin incarcatura istorica data de locuirea ei din cele mai vechi timpuri. Cavitatea adaposteste un muzeu neconventional, care pune in valoare habitatul, obiceiurile si modul de trai ale oamenilor de pestera din epoca bronzului, conducand vizitatorul in lumi demult apuse.

Pentru cei dornici de cunoastere este locul ideal de a afla pe viu noutati despre evolutia geologica a zonei, despre fauna cavernicola din Muntii Padurea Craiului si despre fosilele descoperite in aceasta zona. Un farmec in plus este dat de raul subteran care, datorita mineralului pe care-l contine (crisit - mineral descoperit in aceasta pestera) da impresia unui curs de lapte care iese din maruntaiele pamantului.

Pentru amatori exista posibilitatea de a parcurge si alte cavitati din zona Suncuius-Vadu Crisului, sau din zona Muntilor Apuseni, insotiti de ghizi experimentati, vechi practicanti ai speologiei explorative, pusi la dispozitie de catre Oficiul LIFE, la cabana "Casa Zenovia" de la intrarea in pestera. Tot aici cei care simt nevoia sa-si petreaca cateva zile in mijlocul naturii, pot afla si locuri de cazare.

Zona Suncuius-Vadu Crisului este, de asemenea, propice practicarii sporturilor nautice, escaladei sportive, plimbarilor pe munte. Defileul Crisului Repede este rezervatie naturala mixta.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

padurea craiului pestera vantului pestera batranului habitatul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4443 viz    0 com
2942 viz    0 com
2098 viz    0 com
2334 viz    0 com
2167 viz    0 com
2534 viz    0 com
3349 viz    0 com
2034 viz    0 com
3926 viz    0 com

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0943 (s) | 24 queries | Mysql time :0.017305 (s)