News Flash:

Pestera Zeicului - Hunedoara

22 Noiembrie 2011
2131 Vizualizari | 0 Comentarii
Pestera Zeicului

Situata in Parcul National Retezat, pe teritoriul administrativ al comunei Campul lui Neag, Pestera Zeicului prezinta in interior o varietate mare de formatiuni stalagmitice si un bogat material paleontologic.

Pentru vizitarea acestei pesteri este bine ca aprovizionarea cu apa sa se faca de jos din Valea Jiului de Vest, pentru ca pe tot traseul parcurs pana la pestera nu se mai gaseste apa cu exceptia gururilor din put sau mici scurgeri din hornul de 12m. Intrarea este destul de mare si se continua cu un povarnis relativ usor de parcurs. In sala-vestibul, de dimensiuni impresionante au fost gasite urme de locuire umana de data recenta (atribuite haiducului Zeicu). Urmeaza un horn de 12m, care solicita destul pe cei ce vor sa vada continuarea pesterii, in special datorita montmilchului de pe perete. Dupa depasirea hornului se ajunge intr-o sala cu procese de incaziune, dar si cu multe concretiuni. Tot aici se gasesc urme de Ursus Spelaeus (oase fosile), pestera fiind de importanta paleontologica deosebita din acest punct de vedere.

Cei care doresc sa viziteze pestera terebuie sa fie dotati cu echipament TSA si sa aiba o pregatire teoretica si fizica prealabila.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

pestera zeicului formatiuni stalagmitice intrarea sala-vestibul horn
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014355 (s)