News Flash:

Podgoria din Romania unde turistii se simt in Toscana: „Mi-a declansat o emotie teribila”

10 Septembrie 2019
161 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7432 RON (0.0000)
USD: 4.2921 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

E vremea culesului, iar pasionatii de vin bun au motive de bucurie: viticultorii sunt gata sa-i primeasca la podgorii si sa le spuna povestea vinului.

Multe domenii au conace, restaurante, unde oaspetii se pot odihni, dupa ce au savurat mancaruri rafinate, asortate cu vinul. Atentie, insa, rezervarile se fac din timp, de regula pentru grupuri.

Asezat in mijlocul podgoriei Dealul Mare, un conac din Tohani isi spune romantica poveste musafirilor care ii trec pragul. Principele Nicolae, fratele regelui Carol al II-lea, s-a casatorit aici in secret cu aleasa inimii lui, incalcand statutul Casei Regale.

O presa cu care se storc strugurii, ramasa de pe vremea principelui, mobilierul vechi si cateva poze ii poarta pe oaspeti in acele vremuri. Povestile se spun, bineinteles, in fata unui pahar de vin. Si tot aici, cei curiosi afla cum se obtine vinul in amfore.

Stefan Timofti, manager conac: „Amforele sunt dintr-un material natural. Este practic o argila. Daca intr-o metoda clasica, intr-o luna suntem pregatiti sa avem deja un vin nu neaparat pregatit pentru a fi baut, dar deja finalizat aici, o sa dureze vreo doua trei luni de zile.”

Inainte sa ajunga in pahare, licoarea obtinuta in amfore este tinuta trei ani in butoaie de stejar frantuzesc.

Langa Dragasani, scaldata de soare si vegheata de raul Olt, descoperim o alta podogorie. Apartine unei avocate din Bucuresti, urmasa unei familii de viticultori care a recreat aici un colt de Toscana.

Magdalena Enescu, proprietar podgorie: „Am gasit aici un loc care mi-a declansat o emotie teribila. O pasiune pe care nu am mai avut-o cu nimic altceva!”

Parii pe care se odihnesc ciorchinii sunt din lemn de castan adus din Bari. Drumul vinului incepe din vie, unde turistii pot da o mana de ajutor la cules. Dar trebuie sa isi anunte din vreme prezenta.

Culegator: „Avem dragoste de struguri, avem struguri foarte frumosi, cu dragoste munciti.”

Reporter: „Cum o sa fie vinul anul asta?

Culegatoare: „Super! Si dulce si mult.”

Turistii care vor sa vada rasaritul printre strugurii copti sunt invitati sa ramana peste noapte intr-una din cele 5 camere, pregatite pentru oaspeti.

O noapte costa aproape 400 de lei. Degustarile de vinuri se organizeaza pentru grupuri de cel putin sase persoane. Iar cei care vor sa imbine gustul licorii cu gastronomia, pot comanda o cina speciala pentru care platesc 220 de lei.

In tara exista podgorii care va primesc si daca nu mergeti cu mai multi prieteni. Langa Salina Turda, de pilda, un complex viticol care se intinde pe 50 de hectare ii invita pe turisti sa ii descopere crama, dar le ofera si masa si cazare de-a lungul anului.

Adrian Madar, manager: „Facem o selectie de doua-trei, cinci vinuri pentru degustare si preturile incep de la 80 lei pe persoana.”

Turist: „Poti vizita crama, bei un vin, mananci ceva. E foarte frumos.”

In fiecare an, crama este vizitata de peste 3.000 de turisti.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vremea culesului vin viticultorii podgorii povestea vinului domenii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1217 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022662 (s)