News Flash:

Primul restaurant din lume fara ospatari

28 Noiembrie 2011
1113 Vizualizari | 0 Comentarii

La Nurnberg şi-a deschis uşile primul restaurant din lume fără ospătari, în care comanda şi eliberarea bucatelor sunt în întregi­me automatizate. Localul neobişnuit a fost deschis de către Michael Mack şi se numeşte ,,’s Baggers”.

Ideea unui asemenea restaurant i-a venit după o petrecere cu prietenii, la care a rămas „fără picioare”, alergând pentru a servi oaspeţii. Cum de făcut astfel ca mânca­rea să vină singură de la bucătărie pe masa vizitato­rului? La ,,’s Baggers” clienţii comandă bucatele prin intermediul unui ecran de contact de pe masă. Plătesc pe loc cu ajutorul unei cartele-smart. Pentru livrarea bucatelor răspunde un sistem original de şine lungi, pe care vasele cu mâncare în suporturi speciale coboară spre masă.

La fel, există suporturi pentru sticle. Bucatele se opresc chiar deasupra mesei clientului pe un suport special – o măsuţă mai mică, de unde persoana îşi ia cele comandate. Acest sistem e atât de eficient, deoarece este simplu şi raţional. După ce clientul comandă bucatele, computerul trimite lista ingredientelor în că­mară, iar lista felurilor de mâncare – la bucătărie. Astfel, timpul de aşteptare este redus la minimum şi niciodată nu se formează cozi mari. Unicii lucrători în sală sunt câteva persoane care răspund de curăţenia meselor.

Pe de o parte, toată această maşinărie rece îi poate ofensa pe unii gurmanzi, pe de altă parte însă, datorită acestui sistem ingenios dispare riscul de a fi victima grosolăniei unor ospătari.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

nurnberg michael mack baggers
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0801 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012626 (s)