News Flash:

Primul TUNEL DE METROU din Drumul Taberei e gata. Iata cateva imagini

9 Ianuarie 2014
1460 Vizualizari | 0 Comentarii
Executia tunelului de metrou dintre statiile Academia Militara si Orizont, pe firul doi, in lungime de 533 de metri, a fost finalizata cu ajutorul celui de-al doilea echipament Tunnelling Boring Machine (TBM), se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor (MT).
Potrivit comunicatului MT, lucrarile fac parte din Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei Pantelimon. Utilajul, denumit Sf. Filofteia, a inceput sa foreze in data de 21 noiembrie 2013 si in perioada urmatoare va fi transferat in capatul opus al statiei, pentru a-si continua traseul.
Primul echipament TBM, Sf. Varvara, va incepe sapaturile catre urmatoarea statie, Favorit, in doua saptamani. Tunelul pe care-l va realiza va avea o lungime de 342 de metri.
 
"Monitorizam cu mare atentie aceste lucrari, ca sa fim siguri ca termenele de executie vor fi respectate. La acest moment suntem in grafic si speram ca si in perioada urmatoare antreprenorii vor depune toate eforturile pentru a respecta termenele impuse", a declarat Ramona Manescu, ministrul Transporturilor.
Graficul de lucrari prevede ca structura statiilor si a tunelelor sa fie gata in prima jumatate a anului 2015. Urmeaza apoi sa fie realizate lucrarile de montare a caii de rulare, cele de automatizari si finisajele. Termenul preconizat pentru darea in folosinta a tronsonului Raul Doamnei — Eroilor 2 este al doilea semestru al anului 2016, se mai spune in comunicat.
Potrivit directorului general al Metrorex, Aurel Radu, perioada de realizare a tronsonului Drumul Taberei — Universitate, de pe Magistrala 5, este 2011 — 2017, lungimea traseului este de 9,035 kilometri, iar numarul de statii — 13. In prezent, s-a realizat aproximativ 40% din valoarea contractuala a lucrarilor.
Perioada de realizare a tronsonului Universitate — Pantelimon este 2013 — 2021. Lungimea traseului este de 8,074 kilometri, tronsonul urmand sa aiba noua statii.
 
In prezent, Metrorex are in derulare alte cinci proiecte majore de infrastructura pentru extinderea retelei de metrou. Acestea sunt: Linia 6 — legatura retelei de metrou cu Aeroportul Henri Coanda — Otopeni, Linia 4 Lac Straulesti — Gara de Nord — Gara Progresu, Linia 7 Voluntari — Bragadiru, Linia 3 Anghel Saligny — Preciziei, Extindere Pacii — Centura de Vest si Linia 2 Berceni — Pipera, Extindere Pipera — Zona de servicii si locuinte Pipera — Tunari, a declarat seful Metrorex. Aurel Radu pentru Agerpres, potrivit realitatea.net
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

tunel1
metrou ministerului transporturilor drumul taberei pantelimon
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0807 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017849 (s)