News Flash:

Prognoza meteo pe doua saptamani: Vremea se raceste semnificativ si temperaturile scad pana la -10 grade Celsius

8 Ianuarie 2018
311 Vizualizari | 0 Comentarii

Incet, incet, iarna incepe sa isi intre in drepturi, cu temperaturi scazute si precipitatii ce pot lua forma de ninsori. Scaderea temperaturilor nu se va face brusc, lasandu-ne sa ne pregatim, macar psihic, pentru o iarna ca la carte.

PROGNOZA METEO BANAT

Media regionala a temperaturilor maxime va marca o scadere treptata de la 13 grade, valoare ce caracterizeaza o vreme deosebit de calda, pana la 2 grade la sfarsitul primei saptamani, apropiindu-se de normalul perioadei. Din ziua de 15 ianuarie va urma un proces de incalzire, de la medii diurne de 3 grade, pana la 8 grade in data de 17 ianuarie, apoi va urma o scadere usoara si treptata pana la sfarsitul intervalului de prognoza, pana la 4 grade. Regimul termic nocturn se va mentine in primele patru zile la o medie de 2...3 grade, apoi va scadea pana in data de 15 ianuarie la -4 grade. Va urma o crestere pana in jurul mediei de 2 grade in 17 si 18 ianuarie, ca apoi pana la sfarsitul celei de a doua saptamani de prognoza sa scada la o medie a minimelor de -2 grade.

Temporar in intervalul 10 – 14 ianuarie, local va ploua. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare, din nou intre 16 si 20 ianuarie

PROGNOZA METEO CRISANA

Vremea deosebit de calda de la inceputul intervalul de prognoza va intra intrun proces de racire usoara de la o zi la alta si va deveni normala termic la sfarsitul primei saptamani, astfel ca, mediile maximelor vor scadea de la 13 grade in primele doua zile, la 2 grade in 14 ianuarie. Va urma o crestere pana in data de 17 ianuarie, cand se va ajunge la o medie a maximelor in jur de 7 grade, apoi se va raci usor pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Temperaturile minime, pana in data de 12 ianuarie se vor mentine la medii de 2...3 grade, apoi vor marca o scadere treptata, spre -4 grade in data de 15 ianuarie. Ulterior mediile nocturne vor creste, ajungand pana in jur de 0 grade, in 18 si 19 ianuarie, apoi vor scadea usor.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalele 11 – 14 ianuarie si 16 – 21 ianuarie.

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA

Valorile termice diurne vor fi in scadere de la o zi la alta, de la medii de 11 grade in prima zi (valoare ce caracterizeaza o vreme deosebit de calda), pana la 0 grade la sfarsitul primei saptamani de prognoza, valoare normala termic pentru aceasta perioada. Pana in 18 ianuarie, temperaturile maxime vor fi in crestere si se vor situa in jurul unei medii de 5 grade, apoi vor cobori usor. Temperaturile minime se vor mentine la medii de 0...-1 grad, iar din 11 ianuarie vor scadea pana la -10 grade in 15 ianuarie. Va urma o crestere treptata la o medie nocturna de -4 grade in 18 ianuarie, iar spre sfarsitul intervalului de prognoza, variatiile vor fi nesemnificative.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalele 10 - 13 si 17 – 21 ianuarie.

PROGNOZA METEO MARAMURES

Vremea va fi deosebit de calda la inceputul intervalul de prognoza, dar va marca un proces de racire usoara de la o zi la alta, devenind normala termic la sfarsitul primei saptamani, astfel ca mediile maximelor vor scadea de la 11 grade in prima zi, pana in jur de 1 grad in 14 ianuarie. Apoi mediile diurne vor creste pana in data de 17 ianuarie, la o valoare de 7 grade, iar pana la sfarsitul intervalului de prognoza vor fi in scadere usoara. Temperaturile minime se vor mentine la medii de 0...1 grad, insa din 12 ianuarie vor marca o scadere treptata, la -8 grade in data de 15 ianuarie. Ulterior mediile nocturne vor creste, ajungand la -1 grad in data de 18 ianuarie, apoi pana la sfarsitul celei de a doua saptamani de prognoza vor scadea usor.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalele 11 – 14 ianuarie si 16 – 21 ianuarie.

PROGNOZA METEO MOLDOVA

Vremea va intra intr-un proces de racire, de la o medie regionala a temperaturilor maxime in jur de 4 grade, pana la valori de -2...-1 grad in data de 14 ianuarie. A doua saptamana va debuta cu o incalzire treptata, pana in 18 ianuarie, cand mediile maximelor vor atinge 4 grade, insa ulterior se va raci usor. Noptile vor urma in general aceeasi evolutie, cu racire, mai accentuata in intervalul 13 -15 ianuarie, cand media minimelor va atinge -10 grade. Pana in 18 ianuarie se va incalzi, cu minime ce vor oscila intre -4 si 0 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in intervalul 10 – 12 ianuarie si din nou, posibil mai insemnate, in perioada 17 -21 ianuarie. In rest se vor semnala doar trecator precipitatii slabe.

PROGNOZA METEO DOBROGEA

In primele zile se va resimti o scadere usoara a valorilor diurne fata de intervalul anterior, iar in perioada 11 – 14 ianuarie aceasta se va accentua, astfel incat maximele vor ajunge la medii in jur de 0 grade. Din 14 pana in 17 ianuarie valorile termice vor reveni la medii de 8 grade si vor incheia intervalul cu o scadere usoara, spre 4 grade. Noptile vor fi usor mai calde in primele zile, cu minime in medie de 2...4 grade, dar se va raci semnificativ pana in 15 ianuarie, spre medii de -6...-5 grade. Va urma o crestere, astfel ca mediile minimelor vor fi de 0...2 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in 10, 11, 12 ianuarie cand se vor semnala pe arii mai extinse, dar vor fi in general slabe cantitativ, si din nou in intervalul 17 – 20 ianuarie.

PROGNOZA METEO MUNTENIA

Vremea va intra intr-un proces de racire, de la medii ale valorilor maxime de 10 grade, spre 0 grade in data de 14 ianuarie. Dupa aceasta perioada se va incalzi usor si se vor atinge maxime in medie de 5...6 grade. Pe de alta parte, temperaturile minime vor fi ridicate in primele zile, dar vor marca o scadere accentuata din 12 pana in 15 ianuarie, cand vor cobori in medie la -6 grade, ulterior se intrevede o crestere la valori in jur de 0 grade in 18 ianuarie.

Probabilitatea de precipitatii va fi ridicata in aproape toata perioada. Acestea vor fi in general slabe cantitativ si se vor semnala pe arii mai extinse in intervalul 10 – 13 ianuarie si din nou in 16 – 21 ianuarie.

PROGNOZA METEO OLTENIA

Media temperaturii maxime va fi in scadere semnificativa la inceputul intervalului, de la o medie in jur de 11 grade, spre 5...6 grade, ulterior in urmatoarele trei zile va fi relativ stationara, iar spre sfarsitul saptamanii se va raci accentuat pana spre o medie regionala in jurul a 0 grade. Din 15 ianuarie se va incalzi, spre maxime de 4...6 grade in 18 ianuarie. Minimele se vor mentine ridicate, peste normalul termic al perioadei, cu medii de 1...3 grade, pana in data de 12 ianuarie cand vor marca un proces de racire, spre valori medii in jurul a -6 grade. In intervalul 15 – 18 ianuarie vor creste ajungand la medii de 0 grade iar spre final vor cobori spre -3...-2 grade.

Probabilitatea de precipitatii va fi ridicata in intervalul 9 – 21 ianuarie. Acestea se vor semnala pe arii mai extinse in perioada 11 -13 ianuarie si apoi in 17 - 20 ianuarie.

PROGNOZA METEO LA MUNTE

Vremea va debuta cu un proces de racire usoara care se va accentua in intervalul intervalul 10 – 14 ianuarie. In acest context temperaturile maxime vor porni de la valori medii de 4...6 grade si vor ajunge la -6 grade. Dupa aceasta perioada maximele vor fi in crestere, la medii in jurul a 0 grade ce se prognozeaza pentru data de 17 ianuarie, dupa care tendinta va fi de racire spre -2 grade. Temperaturile minime vor avea un parcurs asemanator maximelor, astfel ca vor fi in scadere pana in data de 14 ianuarie. Valorile medii vor porni de la 0 grade si vor ajunge la -12 grade. In a doua saptamana vor marca o crestere, spre medii de -4 grade in 18 ianuarie, coborand ulterior spre -8 grade.

Probabilitatea de precipitatii va fi mai ridicata in intervalele 10 – 14 si 16 – 21 ianuarie cand se vor semnala pe arii mai extinse.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

iarna drepturi temperaturi scazute precipitatii ninsori
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0959 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025469 (s)