News Flash:

Promovare turistica a Banatului, in Ungaria, in cadrul Presedintiei Romaniei la Consiliul UE

17 Mai 2019
363 Vizualizari | 0 Comentarii

Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului (APDT) in judetul Timis va participa vineri la un eveniment de promovare turistica a judetului Timis si a Banatului, intr-o manifestare initiata de Consulatul General al Romaniei la Gyula sub titulatura ''Ziua Europei in judetul Bekes'', in contextul detinerii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

APDT Timis va promova astfel multiculturalitatea Banatului si proiectele premergatoare anului 2021, cand Timisoara va exercita titulatura de Capitala Europeana a Culturii. Sub acest laitmotiv al diversitatii culturale, reprezentanti ai unui ansamblu de dansuri populare din Timis vor sustine un spectacol cu elemente de cultura ale etniilor din Banat. In cadrul receptiei de final, APDT Timis va oferi invitatilor ocazia de a degusta produse ale comunitatilor etnice din regiunea noastra, reprezentate la eveniment de bulgari, sarbi si svabi, iar reprezentanti ai Primariei Comunei Margina vor oferi preparate din bucataria banateana rurala.

Consul general al Romaniei la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni, precizeaza intr-un comunicat remis, joi, AGERPRES, ca evenimentul va avea in centru promovarea Romaniei si prezentarea traseului european al tarii noastre.

La manifestare vor fi invitati reprezentanti de seama ai comunitatii istorice romanesti din Ungaria - episcopul si preoti ai Episcopiei Ortodoxe Romane a Ungariei, reprezentanti ai Uniunii Culturale a Romanilor din Ungaria (UCRU) si ai Autoguvernarii pe Tara a Romanilor din Ungaria (ATRU), reprezentantii altor culte religioase de expresie romaneasca, profesori si pedagogi de la scolile unde invata copii romanilor din Ungaria, reprezentanti ai mass-media de limba romana si maghiara din Ungaria, reprezentanti ai comunitatilor romanesti din Micherechi, Chitighaz, Gyula, Batania, Otlaca-Pusta.

De asemenea, vor fi invitati reprezentanti ai Camerelor de comert din zona, ai autoritatilor ungare la nivel local, judetean si regional, precum si diplomati straini acreditati in Ungaria.

"Manifestarea se incadreaza in demersurile misiunii noastre de coagulare a comunitatii istorice romanesti din Ungaria, eforturi depuse in vederea mentinerea identitatii culturale, etnice, lingvistice si religioase a romanilor de aici", afirma consulul Florin Trandafir Vasiloni. 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

asociatia dezvoltarea turismului apdt judetul promovare turistica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1076 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015349 (s)