News Flash:

Reactia unei americance cand gusta din magiunul romanesc. “As vrea sa avem si noi”

24 Septembrie 2018
242 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6528 RON (+0.0033)
USD: 4.0873 RON (+0.0104)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Magiunul de prune supranumit si mierea prunelor este una dintre cele mai celebre dulceturi.

In unele gospodarii de la tara femeile ajutate de toata familia amesteca in ceaunul special, o zi si o noapte, pentru cateva borcane din deliciosul preparat.

Facut doar din prune, fara niciun alt ingredient, magiunul sau silvoita de la Vultureni - o comuna situata la 25 de kilometri de Cluj-Napoca - a adus la un loc cateva sute de oameni curiosi de traditia veche de sute de ani.

Secretul magiunului este ceaunul sau caldarea in care se prepara. In zona, produsul nu lipseste din nicio casa.

Eugen Muresan, primar comuna Vultureni: ”In anii in care e o productie buna de fructe se fac cantitati mai mari care indestuleze familia pe o perioada de un an sau doi pana la urmatoarea recolta.”

Cu mic cu mare, toti cei care au gustat din magiunul de prune au fost incantati, arata stirileprotv.ro.

Suzanne a venit tocmai din America si s-a indragostit de preparat. “Minunat, totul este organic as vrea sa avem si noi mai multe asemenea ferme, dar pentru mine care locuiesc in oras este foarte greu sa am acces la asa ceva. Asta e minunat, iubesc Romania!”

La Festival au fost prezenti aproape o mie de oameni, care au putut incerca si alte preparate culinare.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gospodarii femeile ceaunul special borcane deliciosul preparat prune
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2545 (s) | 23 queries | Mysql time :0.066578 (s)