News Flash:

Reactia unor turisti veniti in Sibiu cand primesc un desert din canepa

25 Martie 2019
219 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7581 RON (+0.0021)
USD: 4.2739 RON (+0.0318)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Conceptul de “Slow Food” nu este unul nou la noi in tara, dar, din pacate, multi uita sa gateasca si sa savureze mancarea facuta din ingrediente simple, procurate din propriile gospodarii.

Si cum putem invata mai simplu acest lucru daca nu pornind la pas prin gospodarii, unde putem afla cum se obtin produsele si le putem si gusta. O astfel de calatorie este organizata la muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului.

Ajunsi in aceasta gospodarie originara din Rasinari, vizitatorii au fost intampinati cu bunatati greu de refuzat.

“Am facut niste jumari de oaie ca pe vremuri. Topeau seul pentru lumanari si ramaneau jumarile. Se asezonau cu branza sarata de oaie, jumarile sunt grase, merg foarte bine”, explica un bucatar.

Indragostitii de experiente culinare s-au oprit si la o casa taranesca din Sebesul de Jos. Oamenii au gustat miere de albine si un desert din canepa cu miere si viorele. Plimbarea a continuat si au ajuns la o stana, unde au invatat cum se inchega branza.

Oaspetii au pasit si intr-o gospodarie saseasca, unde, pe vremuri, se producea vin. Si, pentru ca experienta sa fie completa, oamenii au primit o lectie despre rasaduri.

Cristian Cismaru, organizator turului: “Ideea unui tur gastronomic a aparut cumva din dorinta de a arata oamenilor ca poti sa intelegi mancarea si vizitand niste case traditionale in care sa intelegi cum functiona productia mancarii.”

La acest tur puteti participa in fiecare weekend - pana in luna octombrie. Bazele conceptului de slowfood s-au pus in 1986 in Italia. Acum ideea este raspandita in peste 150 de tari. La noi exista 13 astfel de comunitati locale care sprijina micii producatori.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

conceptul slow food ingrediente gospodarii calatorie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014120 (s)