News Flash:

Reactia unui turist finlandez dupa ce a mancat carnati la Sibiu

12 Februarie 2019
283 Vizualizari | 0 Comentarii

De luni, Sibiu a devenit oficial regiune gastronomica europeana, iar evenimentul a fost sarbatorit la inaltime, la 2000 de metri altitudine.

La hotelul de gheata de la Balea Lac, turisti romani, dar si straini, s-au putut delecta la cina cu preparate speciale: pastrav marinat cu spuma de rozmarin si pesto de brad sau cerb salbatic cu piure de sfecla si prune afumate.

Hotelul de gheata de la Balea Lac s-a transformat pret de cateva ore intr-o bucatarie unde oaspetii au putut sa admire maiestria chefilor. Cei opt bucatari prezenti la eveniment au impartasit din secretele pregatirii bucatelor pentru cina.

Radu Zarnescu, chef, bucataria moleculara: “Aceasta spuma este facuta dintr-un sos diluat, cu ingredientul care vrem sa coloreze spuma. Ducem undeva la 60 de grade unde il amestecam cu lecitina, avem si rozmarin, patrunjel si marar. Ca sa inducem in asociere cu pastravul, gustul apropiat de natura.”

Nu au lipsit nici preparatele traditionale romanesti.

Dan Lihat, chef: “Avem un berbecut facut la protap, timp de 5-6 ore, baituit, va dati seamna ca afara la frigul care este a iesit foarte bun. O sa ajunga pentru toata lumea si cred ca o sa si ramana.”

Turistii s au declarat cuceriti atat de mancare, cat si de privelistile din muntii Fagaras.

Turist din Finlanda: ”Imi place mancarea romanesca, in special carnatii. Mancarea e mereu o cale buna de a atrage turistii.”

Turista din Germania: “Cand am spus prietenilor ca voi calatori prin Romania, mi-au spus ca e musai sa incerc atatea preparate! Mancarea e atat de delicioasa!”

Reprezentantii fostelor regiuni gastronomice europene ne-au laudat si ne-au dat cateva sfaturi despre cum am putea sa ne promovam mai bine bucataria noastra, arata stirileprotv.ro.

Diane Dodd, presedinta Insitutului de Gastronomie Cultura Arte si Turism: “Toata lumea din seara asta va intra pe reteel de socializare, for posta pe Instagram, ce publiciaite mai buna ati vrea decat sa fiti peste tot in aceste retele de socializare. In principiu iubitori de mancare care au urmaritori care la randul lor iubesc mancarea. Cred va fi o perioada interesanta pentru Sibiu. E doar inceputul calatoriei”.

Elaine Donhue, reprezentantul Regiunii Gastronomice Europene din Galway, Irlanda: “Sfatul pe care il dau Sibiului, e sa promoveze autenticiatea Romaniei si mancarurile fabuloase pe care le are de oferit si sa fiti siguri ca Europa stie totul despre Sibiu. Daca va ganditi ca un turist invata despre cultura prin mancare, toata lumea mananca de 3 ori pe zi, asa ca e foarte usor sa legi turismul si turistii. Unii cauta aventura sau nu, dar de mancat, mananca toata lumea.”

Ramon Castane, reprezentant Regiune Gastronomica Catalunya: “E o oportunitate incredibila de a lucra impreuna, de a aduce laolalta fermierii, agricultorii, producatorii, restaurantele, chefii si sectorul turistic.”

Programul “Regiune Gastronomica Europeana” a ajuns la a 4 a editie si pana acum 9 regiuni au primit aceasta titulatura. In 2019, Sibiul imparte titlul cu regiunea Egeea de Sud din Grecia.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sibiu regiune gastronomica evenimentul sarbatorit inaltime hotelul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018810 (s)