News Flash:

Retetele lumii: Braciole alla Pizzaiola (Italia)

3 August 2012
1482 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6540 RON (0.0000)
USD: 4.1197 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Braciole alla Pizzaiola

Pizzaiola’ este un cuvant italienesc care se refera la ceva preparat la fel ca pizza. El descrie perfect acest fel de mancare cu bucatele de carne de vita taiate subtire, cu sos tomat.  Braciolle alla pizzaiola, adica antricot de vita cu sos tomat. 

Ingrediente pentru 6 -8 portii:

  • 1 kg muschi de vita, taiat subtire
  • ¼ cana cu ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 cani cu rosii decojite, fara seminte si taiate
  • 2 lingurite oregano
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  1. Indeparteaza excesul de grasime de pe carne. Aseaza o bucata de friptura pe un tocator, intre doua folii de plastic. Bate carnea pana devine subtire cam de 6-7 mm. Taie-o in doua si las-o deoparte. Procedeaza la fel si cu restul de carne.
  2. Incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc potrivit. Asezoneaza carnea cu sare si piper si prajeste-o pe ambele parti. Pune-o apoi pe o farfurie.
  3. Adauga ulei in tigaie daca e necesar si pregateste un sote de usturoi. Amesteca cu rosiile, oregano, sarea si piperul. Pune apoi carnea si las-o sa fiarba la foc mic, fara capac, timp de  20-30 de minute.
  4. Mai condimenteaza daca e nevoie si serveste cu cartofi fierti, paste sau paine prajita.

Variatiuni pe aceeasi tema

  • Incearca aceeasi reteta cu carne de vitel sau piept de pui.
  • Adauga 1/2 cana cu vin alb sau rosu, peste sosul care fierbe, pentru mai multa aroma.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pizzaiola
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1075 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013265 (s)