News Flash:

Retetele lumii: Garides me feta (Grecia)

28 Decembrie 2011
1477 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0077)
USD: 4.1120 RON (+0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Garides me feta (creveti la cuptor cu rosii si branza feta) este o mancare populara in tavernele grecesti, unde se serveste de obicei intr-un vas din ceramica, numit youvetsi. Alte nume sub care sunt cunoscute aceste vase sunt garides youvetsi sau garides saltsa.

Ingrediente pentru 4-6 portii

Creveti, decojiti si curatati – aproximativ 1 kg

Suc de lamaie – 2 lingurite

Ulei de masline – 3 lingurite

6-8 cepe verzi, maruntite

2-3 catei de usturoi, maruntiti

1/3 cana cu vin alb

3 cani rosii decojite, curatate si taiate

2-3 lingurite patrunjel tocat

Sare si piper dupa gust

1/3 cana cu branza feta, faramitata

Mod de preparare

  1. Incalzeste cuptorul la 200º. Intr-un vas mare, termorezistent, amesteca crevetii cu sucul de lamaie si lasa-l deoparte sa se marineze.
  2. Incalzeste uleiul intr-o tigaie sau o craticioara, la foc mediu. Adauga ceapa verde si usturoiul si amesteca timp de 1 minut. Adauga vinul alb si fierbe la foc scazut pentru ca lichidul sa se reduca la jumatate. Apoi amesteca cu rosiile, patrunjelul, sarea si piperul. Fierbe totul la foc mic timp de inca 20-30 minute.
  3. Pune jumatate de cana cu sos pe fundul unui vas rezistent la temperaturi inalte. In vasul respectiv, repartizeaza uniform un strat de creveti. Imprastie restul sosului peste creveti si presara deasupra branza feta.
  4. Aseaza vasul, neacoperit, in cuptorul incalzit in prealabil si coace totul pana se patrund crevetii, timp de 15-20 minute. Serveste totul fierbinte, cu paine.

Variatiuni pe aceeasi tema

Inlocuieste vinul alb cu ouzo sau vin grecesc tare.

Foloseste busuioc sau marar in loc de patrunjel, sau o combinative din toate aceste verdeturi.

Daca vrei, poti adauga un bulb de fenicul taiat subtire, impreuna cu ceapa verde si usturoiul.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3474 viz    0 com
2545 viz    0 com
1052 viz    0 com
2238 viz    0 com
1082 viz    0 com
3590 viz    0 com
2182 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1105 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013276 (s)