News Flash:

Retetele lumii: Yorkshire pudding (Anglia)

10 August 2012
1793 Vizualizari | 0 Comentarii

Budinca Yorkshire este o garnitura traditionala pentru friptura. Populara nu numai in Yorkshire, dar si in toata Anglia, budinca Yorkshire a fost initial pregatita, punand compozitia in vasul in care se afla si carnea si gatind totul la un loc. Prepararea in aceeasi cratita, dupa ce friptura a fost scoasa, capteaza toata aroma, dar iti permite sa indepartezi si multa grasime. Budinca este adesea presarata cu sosul de la friptura.  


Ingrediente pentru 6-8 portii



  • 2 cani cu faina

  • 1 lingurita cu sare

  • 6 oua batute

  • 2 cani si jumatate cu lapte

  • sos de la friptura


Mod de preparare



  1. Intr-un vas mare, amesteca faina, sarea, ouale si laptele, pana ce compozitia devine moale. Las-o la rece cel putin 4 ore sau peste noapte. E foarte important ca aceasta compozitie sa fie foarte rece.

  2. Incalzeste cuptorul la 220ºC. Din cratita in care a fost pregatita friptura, indeparteaza totul, mai putin aproximativ un sfert de cana din grasimea care s-a scurs. Pune recipientul in cuptor pana se incinge.

  3. Scoate-o si toarna compozitia toata odata in cratita fierbinte. Baga cratita la loc in cuptor si lasa totul la copt, 20-25 de minute, sau pana cand budinca devine pufoasa si usor maronie. Serveste imediat.


Variatiuni pe aceeasi tema


Pentru budinci individuale: In loc sa folosesti o cratita, pune compozitia intr-o forma pentru budinca, cu 12 portii si bag-o la cuptor. Lasa totul la copt timp de 10-15 minute.

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1000 (s) | 35 queries | Mysql time :0.015942 (s)