News Flash:

Romanii incep sa prinda gustul preparatelor fine frantuzesti

20 Martie 2018
111 Vizualizari | 0 Comentarii

Preparatele frantuzesti patrund incet-incet si in meniurile restaurantelor noastre.

Chiar daca romanii prefera portiile mari, unii si-au deschis apetitul si pentru mancarurile fine din Franta. Foie gras cu dulceata, piept de rata, si celebrul ghiveci numit “ratatouille” sunt doar cateva dintre mancarurile pe care 9 chefi romani, alesi de ambasada Frantei, le vor pregati miercuri cand peste 3.000 de restaurante, din 150 de tari, vor gati frantuzeste.

Supa de ceapa, scoici saint jacques, vitel de lapte gatit in stil frantuzesc, bruschete cu unt si trufe. Sunt doar cateva dintre preparatele care si-au facut loc in meniurile din restaurantele noastre. Dar cel mai cautat este celebrul foie gras.

Bucatar francez: “Avem briose facute de casa, dulceata de ceapa cu vin rosu, piure de sfecla, ficat de rata confiat cu portocale. Ficatul e foarte gras, trebuie sa avem gustul mai lejer. Noi gatim aproape 12-16 min la cuptor la 120-130 de grade si ramane rose inauntru. E si mai bun la gust.”

Aparuta la inceputul secolului XX , sub denumirea “steak a l’Americaine” - si-a castigat popularitatea in restaurantele frantuzesti si vita tartar, arata stirileprotv.ro.

Cosmin Nicolae: “Beef tartar. Carne de vita, tocata la cutit, cu castraveti murati, ceapa rosie, sos picant, sos tabasco. Se serveste cu cartofi cu trufe si parmezan.”

Bucatarii romani, scoliti in Franta, au adaptat ingredientele autohtone in retetele din Paris.

Dumitru: “O tocanita de legume pe romaneste, ratatouille in franceza, usor acidulat, transformat intr-un starter, servit pe o felie de secara la gratar. Branza de capra, tot pe zona Frantei. Am adus un aport romanesc, am facut un sos pesto de leurda.”

Romanii au inceput sa prinda gustul preparatelor frantuzesti mai ales in ultimii ani - asta si datorita primelor sezoane din Masterchef. In timp ce francezii prefera delicatese putine si frumos aranjate in farfurie, noua ne plac portiile mari si mancarea gatita mult.

Samuel, bucatar francez: “Eu sunt aici de zece ani, s-a schimbat mult Romania la mancare, e mult mai bun. Cand am venit toata lumea comanda muschi de vita bine facut, bine facut si ma gandeam ... ce s-a intamplat?

Reporter: “Ce s-a intamplat intre timp?”

Samuel: “Toata lumea s-a deschis mai mult si oamenii sunt curiosi, asta e foarte important.”

Pana sa ajungem insa la rafinamentul francezilor mai avem mult. Asta si pentru ca nu avem scoli de bucatari de elita.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

preparatele frantuzesti romanii portiile mari apetitul franta
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0805 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018426 (s)