News Flash:

Salina Slanic Prahova

25 Octombrie 2011
2013 Vizualizari | 0 Comentarii
Salina Slanic Prahova

Cunoscuta si sub numele de Salina Unirea sau Mina Unirea, Salina Slanic Prahova este  cea mai mare salina din Europa, fiind situata in Statiunea Slanic Prahova, intre Valea Prahovei si Valea Teleajenului.

In mina este amenajat un Sanatoriu cu 50 de locuri, un tratament de doua saptamani fiind suficient pentru pacientii cu probleme pulmonare. De asemenea, in salina sunt amenajate locuri de joaca, un teren de sport, o sala cu mese de biliard si un bufet.

Salina Slanic Prahova este formata din 14 camere, in forma de trapez, avand o deschidere la baza de 32 de metri, la tava, de 10 metri si o inaltime de 45 de metri. Suprafata totala este de 78.000 metri patrati iar spatiul escavat este de 2,9 milioane metri cubi de sare. In mina se intra cu doua lifturi, diferenta de cota fiind de 208 metri. Aerajul se face pe cale naturala, temperatura de 12 grade Celsius fiind constanta tot timpul anului iar compozitia aerului din mina este bogata in ioni de natriu cu efecte ameliorative si profilactice spectaculoase in toata gama deficientelor si maladiilor respiratorii.

Turistii care intra in mina pot admira statuile lui Decebal si Traian, sculptate in sare, alte atractii turistice din zona fiind lacul Miresii sau Grota Miresii, Manastirea Crasna sau Casa Memoriala Nicolae Iorga.

Statiunea dispune de complex balnear ca si de multe vile, pavilioane si case private pentru cazare. Turismul intensiv din zona este seterminat si de existenta, la Slanic a unui munte neacoperit de sare (rezervatie naturala) si de existenta pitorescului lac al Miresii. Mina este vizitata zilnic de 400-500 de turisti, varful fiind atins sambata si duminica, atunci când numarul vizi tatorilor depaseste 1.000. In perioada 15 aprilie-30 septembrie, programul se prelungeste, mina putând fi vizitata zilnic, cu exceptia zilei de luni, între orele 9.00 si 17.00.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

valea prahovei valea teleajenului sanatoriu suprafata totala traian
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0740 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012285 (s)