News Flash:

Sevilia: Conjunto Monumental de la Cartuja

6 Iunie 2012
933 Vizualizari | 0 Comentarii
Conjunto Monumental de la Cartuja

Fondat in 1399, Conjunto Monumental de la Cartuja a deverit casa favorita din Sevilia a lui Columb, a regelui Felipe al doilea si a altor capete luminate. Ramasitele lui Columb au fost gazduite aici din 1509 pana in 1536. Peste secole, binefacatorii au donat manastirii o colectie bogata de arta seviliana, insa in 1836 calugarii au fost exclusi in timpul secularizarii (cand proprietatea bisericii trecea in posesia statului).


In 1839 complexul a fost cumparat de un om din Liverpool, Charles Pickman, care l-a transformat intr-o fabrica de portelan, construind inaltele cuptoare de ardere in forma de sticla care se gasesc discordant langa cladirile manastirii. Fabrica de portelan a functionat pana in 1982. Intregul complex a fost restaurat pentru Expo '92. Intrarea este pe partea vestica a manastirii, prin Calle Americo Vespucio. Manastirea prezinta o biserica rara de secol XV , o prispa Mudejar de secol XV, dar si Capilla de Santa Ana, care a fost construita ca mormant al familiei lui Columb. Detine si Capitulo de Monjes (Casa Ordinului), plina de sculpturi funerare dezarmant de realiste, din secolul XVI, ale membrilor familiei Ribera, care se numara printre binefacatorii de frunte ai manastirii.


Centro Andaluz de Arte Contemporaneo (Centrul Andaluz de Arta Contemporana) se afla gazduit aici, impreuna cu o colectie uriasa de arta moderna andaluza si expozitii temporare frecvente cu opere realizate de artisti contemporani.


Program: intre 10 :00 si 21 :00 de luni pana vineri, intre 11 :00 si 21 :00 sambata, intre 10 :00 si 15 :00 duminica, pana la ora 20 :00 de luni pana vineri, din octombrie pana in martie ; ultima intrare se face cu o ora inainte de ora de inchidere.


Pret: cu expozitii temporare : 3 €, fara expozitii temporare, 1,80 € ; martea, cetatii din UE au acces gratuity.


 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

charles pickman familiei ribera
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0928 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012886 (s)