News Flash:

Statiunea Baile Lipova - Arad

23 Decembrie 2011
2176 Vizualizari | 0 Comentarii
Statiunea Lipova

Lipova este o statiune balneoclimaterica cu ape minerale carbogazoase, bicarbonate, calcice, magneziene si feruginoase utilizate in tratamentul afectiunilor cardiovasculare si hepatobiliare (colecistita, pancreatita si dischinezia biliara). Un factor important al curei din statiunea Lipova este climatul continental moderat cu influente submediteraneene.

Printre factori naturali de cura amintim apele minerale carbogazoase, feruginoase, bicarbonate, calcice, sodice, magneziene; bioclimatul de crutare.

Indicatii pentru cura balneara: afectiuni cardiovasculare, afectiuni ale aparatului digestiv, afectiuni hepato-biliare.
Indicatii si proceduri terapeutice: instalatii pentru bai calde cu apa minerala; instalatii pentru fizioterapie; sala pentru gimnastica medicala; buvete cu apa minerala pentru cura interna; bazin cu apa minerala; solarii pentru aero si hidroterapie.

Lipova este un oras din judetul Arad, regiunea Banat. Are o suprafata de 134,6 km2 si este situat la o inaltime de 153m deasupra nivelului marii si are o populatie de circa 11.000 locuitori. Este format din unirea a trei vechi localitati: Lipova pe malul stang al raului Mures, Radna si Soimos pe malul drept.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

lipova
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0823 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017984 (s)