News Flash:

Statiunea Costinesti

12 Aprilie 2012
3001 Vizualizari | 0 Comentarii
Statiunea Costinesti

Situata la 31 km sud de municipiul Constanta, statiunea Costinesti este localizata langa satele Costinesti si Schitu. De-a lungul anilor, statiunea si-a capatat renumele de "statiunea tineretului", aici venind in fiecare an tineri din toate mediile sociale pusi pe distractie si petrecere. Localitate rurala (in raza comunei Tuzla), statiune climaterica marina, Costinesti se afla la tarmul Marii Negre (la 10 m altitudine) si a Lacului Costinesti (7 ha suprafata), la 28 km S de municipiul Constanta.

Epava navei "Evanghelia", vapor esuat in anii 1970, este cel mai important simbol al statiunii Costinesti, chiar daca ea se afla in prezent intr-o stare avansata de degradare. Un alt simbol al statiunii este obeliscul, monument ridicat in mijlocul plajei.

La Costinesti exista casute, vile, hoteluri, camping, teatru de vara, baza sportiva etc.
Lacul Costinesti este folosit si pentru agrement, iar namolul a fost utilizat cu succes in tratamentul reumatismal. Factorii naturali de cura sunt climatul maritim, excitant-solicitant, bogat in aerosoli salini si apa Marii Negre clorurata, sulfatata, sodica, magneziana. Plaje intinse, cu nisip fin, amenajate pentru helioterapie si talazoterapie. In statiune exista un mare complex turistic pentru tineret construit intr-o conceptie moderna, in care functioneaza o tabara studenteasca de vara, fapt ce i-a conferit un binemeritat renume de statiune pentru tineret si studenti.

Capacitatea de cazare a statiunii Costinesti este de peste 60.000 locuri dispuse in hoteluri, vile, bungalow-uri si camping, amenajate cu spatii verzi care dau un farmec aparte acestei statiuni.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

situata la constanta statiunea costinesti statiunea tineretului
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1094 viz    0 com
1630 viz    0 com
3910 viz    0 com
2950 viz    0 com
1989 viz    0 com

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1075 (s) | 26 queries | Mysql time :0.013310 (s)