News Flash:

Statiunea Mangalia

12 Aprilie 2012
1781 Vizualizari | 0 Comentarii
Statiunea Mangalia

Mangalia este al doilea municipiu ca marime din judetul Constanta, fiind asezat aproape de extremitatea sudica a litoralului romanesc. A fost declarat  municipiu in anul 1995. Orasul are aceeasi vechime istorica ca si  Constanta (peste 2000 ani atestare istorica), fiind cea mai importanta statiune balneoclimaterica permanenta de la Marea Neagra.


Statiunea  balneoclimaterica Mangalia este favorizata de conditiile climatice (media anuala a temperaturii este de 11,2o C,a lunii iulie de 26-28o C, iar precipitatiile medii anuale au valori de 377 mm) si de prezenta Lacului Mangalia (separat initial de mare, acum un golf al acesteia printr-o deschidere antropica efectuata in 1953; 261 ha suprafara,9,5 km lungime, 0,8 km latime, 13m adancime maxima), in nordul caruia sunt bogate izvoare de apa mezotermale (26-28oC), sulfuroase si radioactive.


Bazele sanatoriale sunt in partea de nord a localitatii - Complexul sanatorial Mangalia si Sanatoriul t.b.c.- si in sud - Sanatoriul balnear. Pentru tratament sanatoriile dispun de instalatii pentru bai calde cu apa sulfuroasa si apa de mare, bai calde cu namol si inhalatii.


Cetatea Callatis, din care s-au pastrat cateva vestigii, prezinta un interes turistic deosebit. La nord de ruinele cetatii se situeaza necropola elenistica, din secolul IV-II i.e.n. O alta necropola, din secolul IV-VI e.n. se afla la marginea de vest a orasului, unde se mai gaseste si o vasta necropola tumulara din epoca greaca si romana, in care s-au descoperit in 1959, "mormantul cu papirus" din secolul IV i.e.n. in care a fost gasit un papirus scris in greaca, azi distrus, unicul descoperit in tara noastra.


Pentru timpul liber, herghelia Mangalia ofera turistilor plimbari cu trasura de-a lungul tarmului sau lectii de echitatie. Totodata, celelalte posibilitati de recreere si distractie sunt numeroase: discoteci, cinematografe, biblioteci, terenuri de sport, excursii cu vaporul.
Ca si in alte statiuni ale litoralului nu sunt Hoteluri noi, dar sunt renovate cateva din cele existente cum ar fi Hotel President clasificat la 4 stele si Hotel Corsa de pe faleza.

Hoteluri de 4 stele: Hotel President****;

Hoteluri de 3 stele: Hotel Corsa*** (fostul Orion), Hotel Mangalia***, Pensiunea Casa Blu***;

Hoteluri de 2 stele: Hotel Astra**, Hotel Zenit**.


 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

mangalia judetul constanta statiunea balneoclimaterica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4087 viz    0 com
2069 viz    0 com
2471 viz    0 com
2984 viz    0 com
1086 viz    0 com
1622 viz    0 com

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0918 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012446 (s)