News Flash:

Statiunea Paltinis - Sibiu

30 Noiembrie 2011
3731 Vizualizari | 0 Comentarii
Statiunea Paltinis

Statiunea Paltinis este situata pe panta nord-estica a Muntilor Cindrel, in Carpatii Meridionali, la 32 de kilometri de Sibiu. Binecunoscuta statiune climaterica si de vacanta a fost infiintata in anul 1894, fiind recunoscuta a fi cea mai veche statiune turistica din tara, dar si cea aflata la cea mai mare altitudine (1442 m). Statiunea Paltinis se bucura de o clima alpina temperat-boreala, cu influente vestice. Aceasta face ca iarna sa dureze 4,5 luni, vara 5,5 luni, iar stratul de zapada sa se mentina in medie 170 de zile pe an.

Un fenomen frecvent care favorizeaza turismul este dat de prezenta inversiunilor de temperatura, acestea manifestandu-se prin cer senin si temperaturi ridicate, desi se afla la aceasta altitudine.  Factorul terapeutic principal este climatul alpin cu aer pur, fara praf sau particule alergice, puternic ozonizat, bogat in aerosoli ionizati si radiatii ultraviolete. Este recomandata in tratamentul asteniilor, organismului slabit, suprasolicitarii fizice si intelectuale, anemiilor secundare si dereglarilor de crestere la copii, deregarilor pleuropulmonare (sechele dupa pleurizie si dupa pneumopatii virale sau bacteriale) si bolilor endocrine (hipertiroitism benign).

In statiunea Paltinis se poate ajunge cu autobuzul care pleaca din zona Garii Sibiu. Cei care vin la Paltinis in sezonul estival se pot bucura de diverse modalitati de recreere, cum ar fi restaurante, club cu teatru si cinema, discoteca, biblioteca, terenuri de sport (tenis, volei, handbal), trasee turistice (plimbari prin statiune si in zonele invecinate, pline de tufe de fructe de padure sau excursii prin muntii din imprejurimi: Gatul Berbecului - 1.175 metri, Santa - 1.230 metri, cheile si cascada Cibinului, varful Cindrel - 2.244 metri). Un important obiectiv turistic in statiune il constituie Schitul, o biserica de lemn ridicata in deceniul 3 al secolului XX, unde se afla mormantul lui Constantin Noica. Biserica este situata la intrarea in statiunea Paltinis, la o altitudine de peste 1350 de metri, apartine de arhiepiscopia Sibiului si este ctitorita de Mitropolitul Nicolae Balan al Ardealului intre anii 1925 si 1927.

In timpul iernii, Paltinis este una din statiunile favorite pentru sporturile de iarna, oferind multe partii de schi de dificultati diferite. Schiorii au la dispozitie un telescaun (pe o distanta de 1025 m si o diferenta de nivel de 241 m), un teleschi (pe o distanta de 410 m si o diferenta de nivel de 138 m) si o instalatie nocturna. Partiile sunt Oncesti I, Oncesti II, Paltinis - Dealul Poplacii, Paltinis - Santa, Paltinis - Daneasa, Oncesti - Paltinis si Gaujoara - Paltinis.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

statiunea paltinis carpatii meridionali statiune climaterica santa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4300 viz    0 com
3720 viz    0 com
2916 viz    0 com
2188 viz    0 com
3200 viz    0 com
2150 viz    0 com
3385 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1022 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017887 (s)