News Flash:

Tel Aviv, capitala nerecunoscuta oficial

20 August 2011
3791 Vizualizari | 0 Comentarii
Tel Aviv capitala Israelului nerecunoscuta oficial
Orasul Tel Aviv este cel mai modern si mai occidental loc din Israel. Ierusalim este defapt capitala oficiala si religioasa desi aproape nerecunoscuta international, iar Tel Aviv este in parte capitala care este recunoscuta oficial. Numele de Tel Aviv a fost dat de catre Nahum Sokolov iar numele acestuia inseamna Muntele Primaverii. Noua asezare a inceput in anul 1880, ca un substitute al expansiunii orasului Jaffa. Data de nastere a orasului a fost 1909, sub numele de Abuzat Bayt, redenumit ulterior Tel Aviv. Initial, orasul era destinat a fi un satelit-dormitor al orasului Jaffa.

Tel Aviv este un oraş cu un ritm de viaţa alert şi cu multe locuri de agrement fiind un centru economic pentru Israel si aici se gaseste concentratia cea mai mare de tineri. Tel Aviv a fost intemeiat in 1909 si acum este un fel de Sfertul Latin al orasului. Pe langa asta este un oras atat de mare si frumos precum New-York-ul.

Atractii turistice Tel Aviv


1. Casa Artistilor din Tel Aviv

Aceasta minunata casa a artistilor a fost fondată în anul 1948, odată cu Statul Israel, şi a fost primul loc de întâlnire al artiştilor şi prima galerie dedicată creaţiilor israeliene Tel Aviv. La Casa Artiştilor sunt prezentate periodic atât lucrări ai noilor artişti cât şi ai celor deja consacraţi. Casa mai cuprinde şi ateliere de litografie, organizează şi cursuri de pictură şi desen, şi deţine şi un magazin cu toate cele necesare artiştilor.


2. Muzeul Eretz Israel

Muzeul Eretz Israel sau muzeul Pamantul Israelului este format dintr-un mare complex de cladiri. Principalul punct de atractie alacestui complex este movila mortuara Tel Qasile, unde au fost descoperite urmele a 12 civilizatii antice.

Pret intrare:

adulti 42 NIS studenti/ soldati 28 NIS (upon presentation of ID) copii sub 18 ani gratuit copii sub 13 ani trebuie sa fie insotiti de un adult

 

3. Muzeul Armatei

Acest muzeu al armatei este unul dedicat forţelor armate ale Israelului. Este prezentată istoria armatei israelene prin intermediul fotografiilor, hărţilor, machetelor, armelor şi muniţiilor, aici găsindu-se chiar şi un tun şi alte piese de armament greu.

Pret intrare: 10 NIS – adulti 5 NIS -copii.

 

4. Muzeul Bibliei

Poti vizita la acest muzeu o expozitie intreaga dedicată in totalitate Biblie în artă – pictură, sculptură şi ceramică – dar şi cea mai consistentă parte a muzeului, dedicată universului biblic şi tipăriturilor. De la exemplare vehci ale Bibliei la sute de traduceri, de la apocrife şi documente la lucrări de cercetare, de la legendele şi muzica Bibliei la operele literare şi filosofice inspirate de aceasta, muzeul oferă informaţii despre tot. Anual, muzeul gzduieşte şi o expoziţie pe teme biblice, precum şi o expoziţie cu subiecte din Biblie transpuse pe pânză şi hartie de copii.

Pret intrare: adulti 6 NIS copii, pensionari, studenti si soldati 4 NIS

 

5. Muzeul Diasporei

Muzeul Diasporei este cel mai interesant si important muzeu din Tel Aviv unde acesta ne prezinta lunga istorie de peste doua milenii şi jumătate a exilului poporului evreu, răspândit în toată lumea, cu momentele sale bune şi rele, cu tradiţiile şi valorile pastrate indiferent de ţara de adopţie, cu dramele şi speranşele sale. Veti putea vedea diorame, prezentări multimedia, filme documentare, instalaţii, pictură, colecţii de obiecte şi multe alte piese ce sunt expuse permanent pentru turisti.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Tel_Aviv_capitala_Israelului_nerecunoscuta_oficial_2
tel aviv israel nahum sokolov muzeul armatei muzeul diasporei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1105 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012738 (s)