News Flash:

Telekom Romania Communication va implementa sistemul "RO-ALERT"

24 Noiembrie 2017
917 Vizualizari | 0 Comentarii

SC Telekom Romania Communication SA va furniza produsele hardware si software pentru implementarea sistemului de avertizare a populatiei in situatii de urgenta ''RO-ALERT'', informeaza IGSU.

Potrivit sursei citate, aceasta companie va implementa sistemul ''RO-ALERT'', in conformitate cu cerintele autoritatii contractante, in termenul prevazut in documentatia de atribuire.

''Conform prevederilor OUG nr. 72 din data de 5 octombrie 2017, institutia noastra, aflata in coordonarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a fost desemnata autoritate contractanta pentru achizitia, in regim de urgenta, a echipamentelor hardware, aplicatiilor software si a serviciilor de instalare, precum si pentru punerea in functiune aferenta acestora, necesara operationalizarii sistemului RO-ALERT'', se arata intr-un comunicat transmis AGERPRES.

Astfel, ulterior constituirii grupurilor de lucru pentru identificarea solutiilor care sa optimizeze functionalitatea sistemului, personalul specializat din cadrul Serviciului de Telecomunicatii Speciale si al IGSU a procedat la initierea si derularea procedurii de achizitie, astfel incat, pana la finalul anului, acest sistem de avertizare rapida a populatiei in situatii de urgenta sa devina operational, la nivel national, precizeaza IGSU.

Conform prevederilor legale, la procedura de achizitie au fost invitati 14 potential ofertanti, iar pana la data si ora limita prevazute pentru depunerea ofertelor IGSU a primit 4 astfel de documentatii.

''In urma procedurii de negociere, fara publicare prealabila a unui anunt de participare, SC Telekom Romania Communication SA a fost desemnata castigatoarea procedurii de achizitie, urmand ca aceasta sa furnizeze produsele hardware si software. De asemenea, compania mentionata va implementa sistemul 'RO-ALERT', in conformitate cu cerintele autoritatii contractante, in termenul prevazut in documentatia de atribuire'', arata IGSU.

Sistemul de avertizare a populatiei - ''RO-ALERT'' - va permite informarea rapida a cetatenilor aflati in zonele cu risc major, pentru adoptarea unui comportament adecvat necesar asigurarii autoprotectiei in caz de urgenta.

Conform dispozitiei Guvernului, pentru implementarea sistemului ''RO-ALERT'' a fost alocata suma de 30.400 mii lei din Fondul de rezerva bugetara. In urma derularii rundelor de negociere, s-a obtinut o reducere substantiala a pretului de contract, acesta fiind in valoare de aproximativ 13.000 mii lei.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

produsele hardware software implementarea sistemului avertizare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0910 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028939 (s)