News Flash:

Tipuri de turism

4 Noiembrie 2011
1577 Vizualizari | 1 Comentarii
Cautând informatii despre un subiect interesant care sa poata fi inclus în categoria turism am dat la un moment dar peste sintagma „tipuri de turism”. E adevarat ca am abordat si noi câteva dintre aceste categorii însa nu m-am gândit pâna acum sa fac o trecere în revista, mai mult sau mai putin completa a tipurilor de turism. Dar... mai bine mai târziu decât niciodata ?

Nu am considerat niciodata necesar sa-mi explic altfel nevoia de „a pleca undeva” decât prin dorinta de a lua o pauza de la serviciu. Fie ca alegeam un loc pentru istoria lui, sau pentru ca e frumos, sau avantajos, ideea era aceeasi... sa ma relaxez. Ei bine, nu mai este suficient sa te exprimi asa, este anacronic si lipsit de interes. Când pleci în vacanta înseamna ca faci turism. Daca spui ca faci turism trebuie sa mentionezi ce fel de turism, ca doar nu le faci pe toate odata.

Asadar, pentru a integra în mod clar vacanta ta într-o categorie bine definita permite-mi sa trec în revista principalele tipuri de turism, fara a intra în detalii, urmând sa tratez în articole separate pe cele pe care nu le-am abordat deja:
- turismul cultural, religios;
- turismul culinar
- ecologic;
- de shopping;
- medical;
- turismul de croaziera;
- turismul imobiliar;
- turismul baleneo-climateric;
- turism sportiv;
- turism sexual.

Si or mai fi si altele pe care va invit sa le semnalati voi în comentarii. Vazând aceasta clasificare am o senzatie de „stiintificizare” a distractiei. De parca nu ma pot duce în Franta, de exemplu, în luna de miere, numai asa, ca Parisul este cel mai romantic loc din lume, fara sa vizitez muzeele de acolo (ar fi pacat desigur daca s-ar întâmpla asa, dar am recurs la o exagerare pentru o mai buna evidentiere a ideii). Oricum, aceste categorii exista si probabil ca agentiile de turism vor face de acum înainte ofertele incluzând fiecare destinatie într-un criteriu bine determinat. De aceea, este bine sa fii informata, ca nu cumva, în momentul în care vrei sa-ti planifici vacanta, sa nu mai întelegi daca este vorba despre relaxare sau despre vreo scoala de vara sau delegatie ceva.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

turismul culinar ecologic de shopping medical turismul imobiliar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1536 viz    0 com
1728 viz    0 com
1109 viz    0 com
1489 viz    0 com
1029 viz    0 com
1685 viz    0 com
2483 viz    0 com
3039 viz    0 com

Comentarii (1)

Eliana  | #189
Eh, dacă ar mai umbla creveţii ăia care se numesc jnaradmi, poliţie comunitară sau mai ştiu eu cum şi ar eempărţi een mod egal dreptate tuturor, fără a ţine cont că unul are bani, celălalt, nu, poate atunci ar fi un dram de disciplină.Şi cred că e greşită ideea. Nu e destul să observi. Trebuie să te şi eempotriveşti. Fiecare een modul său propriu. Important e să existe reacţie din partea maselor .
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 26 queries | Mysql time :0.015979 (s)