News Flash:

Traseu: Busteni - cabana Gura Dihamului - Seaua Baiului - cabana Dihamu

27 Octombrie 2011
2769 Vizualizari | 0 Comentarii
Marcaj: triunghi aibastru (de la Caminul Alpin Busteni).
Timp: 2½—3 ore.
Diferenta de nivel: de la gara Busteni + 435 m (urca 480 m; coboara 45 m).

De la cabana poteca se îndreapta catre NNV, urcînd pieptis prin poiana de la marginea padurii si apoi prin padurea (fag cu brad si molid) întrerupta de raristi si poieni de pe coama lata ce desparte V. Cerbului (stînga) de V. Baiului (dreapta). Înainte de intrarea în padure spre stînga se observa abruptul Costilei, V. Cerbului si fata rasariteana a Morarului cu tancurile stîncoase caracteristice, detasate din pieptul muntelui, care formeaza Manusa Morarului.

Dupa circa 15 min. de urcus ajungem într-o poiana la ramificatia drumurilor (1 090 m). La stînga spre Poiana Izvoarelor (marcaj banda rosie).

Traseul nostru continua spre dreapta, urcînd usor de-a coasta prin padure, la început prin marginea unui frumos bradet (dreapta), apoi prin cîteva poienite si traversînd o serie de izvoare. La dreapta, jos, V. Baiului si dincolo de vale culmea împadurita Clabucetul Baiului. Urcînd continuu prin padure (pe alocuri faget curat), dupa circa 1 ora de la Gura Dihamului poteca ne conduce în golul de munte de pe culmea Dihamului, în ªeaua Baiului situata între Vf. Baiului (stînga, 1 581 m) si Vf. „La Cleste" (1 462 m) sub care se observa cabana Vînatorilor de Munte. Aici întîlnim o cruce de drumuri (1 365 m).

La stînga spre Poiana Izvoarelor (marcaj cruce albastra); la dreapta pe creasta, spre Predeal.

Traseul nostru continua înainte spre N si dupa un usor si scurt coborîs prin poiana întîlnim venind din dreapta drumul carosabil dinspre Predeal. Urmam spre stînga acest drum de-a coasta prin poiana, apoi prin raristile de molid de pe versantul de NE al Dihamului. În dreapta, jos, se deschide V. Beuca (afluenta a vaii Ghimbavului) dincolo de care se ridica culmea muntelui Forbanu2. Curînd apare ½ la dreapta cabana Dihamu si în spatele acesteia Vf. Magura Cenusie (1 363 m). Drumul continua pe curba de nivel si apoi în urcus foarte usor iese în pajistile largi de pe coama ce desparte V. Beuca de V. Glajariei, de unde dintr-o data apare spre vest mareata perspectiva asupra muntelui Bucsoiu. La stînga se desparte drumul carosabil spre cab. Poiana Izvoarelor si apoi imediat întîlnim poteca (marcata cu punct rosu) ce vine din stînga, dinspre ªeaua Capatînii Porcului si cab. Poiana Izvoarelor (stîlp inclicator, 1 365 m). Dupa un coborîs usor spre NNV pe seaua Magurii Cenusii, în cîteva minute ajungem la cabana Dihamu (1 320 m).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

marcaj timp v baiului clabucetul baiului dihamului v beuca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0875 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018594 (s)