News Flash:

Traseu: Busteni - Valea Jepiilor - Cabana Caraiman

18 Octombrie 2011
3543 Vizualizari | 0 Comentarii
Cabana Caraiman
Marcaj: cruce albastra

Durata estimativa: 2 h

Caracteristici: traseu recomandat doar turistilor bine antrenati si echipati, pana la caderea zapeziilor.

Descrierea traseului:

Pornind din gara orasului Busteni, situata la 883 m altitudine, o luam la stanga pe B-dul Libertatii ( DN 1), mergem aproximativ 10 minute, pana intalnim strada Industriei. Continuam la dreapta pe aceasta strada si dupa aproximativ 15 minute de mers ajungem la Hotelul "Silva" de unde incepe traseul propriu-zis.

Dupa ce ne umplem sticlele cu apa, urmand traseul pe partea dreapta a Vailor Jepilor, aproximativ 10 minute si intalnim o ramificatie a drumurilor. Drumul din partea stanga duce la Cabana Piatra Arsa (marcaj triunghi albastru).

Traseul nostru continua, in urcus pieptis pe malul drept al Vaii Jepilor. Dupa aproximativ 20 - 25 minute de mers,pe versantul opus observam Creasta Branelor si Creasta Mare a Portitei,despartite de Valea Spumoasa pe care se afla numeroase caderi de apa.

Dupa 1 - 11/2 ora din Busteni atingem firul Vaii Jepilor,pe care-l traversam ajungand la baza unei scari sapate in stanca, unde exista si cabluri de asigurare. In partea stanga,pe versantul opus al Vaii vom descoperii Cascada Caraimanului, o cadere de apa spectaculoasa. De aici, poteca urca pieptis si ajungem la baza treptei stancoase a Cascadei Caraimanului, de unde, dupa ce urcam pieptis printr-un mic horn si strabatem o zona stancoasa, ajungem la Cabana Caraiman, situata la 2025 m altitudine.

De aici puem face diferite excursii pana la cabanele Babele, Piatra Arsa, Omul, pana la Crucea Eroilor si spre cantonul Jepi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

marcaj durata estimativa caracteristici descrierea traseului busteni
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0709 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011846 (s)