News Flash:

Traseu: Cabana Codric - Saua La Lac - Saua Stogşoare - drum Cabana Cheia

24 Ianuarie 2012
4343 Vizualizari | 0 Comentarii

Traseu: Cabana Codric (Cantonul Silvic Comarnice) (racord cu traseul 12) - Şaua La Lac (racord traseele 14, 15, 19 apoi comun cu traseele 14 şi 15) - Şaua Stogşoare (tunel) - drum Cabana Cheia (racord traseele 5, 12, 14, 15, 17, 18).

Este un traseu turistic de legătură, între Valea Cheia şi Cabana Cheia, pe drumul forestier.

De la intersecţia cu traseul nr. 13 marcat cu triunghi albastru care urcă pe Brâna Caprelor spre Cabana Cheia, continuăm pe drumul forestier de pe vale. După 200 m ajungem la intersecţia cu un mic drum de tractor care duce în stânga la Cantonul Silvic Codric, iar după alţi 500 ajungem la ieşirea râului Cheia din chei. Trecem podul în dreapta şi părăsim valea Cheia urcând pe versantul estic. După 2,5 km şi două serpentine ajungem la un izvor şi apoi în Şaua La Lac, importanţă intersecţie de trasee. Aici vin din dreapta de pe muchie, 3 trasee dinspre Băile Olăneşti: traseul nr. 14 marcat cu bandă albastră, care urcă pe Valea Olăneşti şi ajunge la Cabana Cheia, traseul nr. 15 marcat cu cruce roşie, care urcă pe interfluviul dintre văile Cheia şi Olăneşti şi ajunge la Cabana Cheia şi traseul nr. 19, marcat cu cruce albastră, care urcă pe interfluviul dintre văile Cheia şi Olăneşti şi ajunge în creasta principală a Munţilor Căpăţânii. Acest din urmă traseu se desprinde spre Muntele Stogu tot în Şaua La Lac, dar 50 m mai sus, chiar în curba drumului (stâlp indicator).

Traseul nostru continuă pe drumul forestier împreună cu traseele nr. 14 şi 15 şi după o serpentină largă, de 3 km ajunge la tunelul de 200 m care străbate creasta calcaroasă spre versantul nord-vestic pe sub Curmătura Stogşoare. În partea dinspre sud a tunelului este amenajat un spaţiu de campare şi este amplasat un panou informativ. Trecem tunelul şi la 200 m de la ieşire întâlnim o intersecţie marcată cu stâlp indicator, de unde traseele nr. 14 şi 15 coboară direct la Cabana Cheia, pe o scurtătură prin pădure. Continuăm pe drumul forestier, coborâm 2 km până ajungem la râu iar cu 500 m înainte de râu intersectăm traseul nr. 18 marcat cu triunghi galben care urcă de la Cabana Cheia în creasta principală a Munţilor Căpăţânii. De la intersecţie cele două trasee merg împreună până la cabană, la care ajungem după 1,5 km şi după ce traversăm râul de 3 ori. Înainte de ultima traversare regăsim traseele nr. 14 şi 15, intersecţie marcată cu stâlp indicator.

Marcaj: cruce galbena.

Dificultate: mică.

Timp de mers: 2 ore - 2 ore si jumatate vara, iar iarna 3-4 ore.

Locuri de adăpost: Cantonul Silvic Codric (Comarnice), Cabana Cheia.

Puncte de alimentare cu apă: Cantonul Silvic Codric (Comarnice), Şaua La Lac, Cabana Cheia.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cabana codric cabana cheia trecem podul drumul forestier dificultate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0956 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018379 (s)