News Flash:

Traseu: Predeal - Valea Iadului - Seaua Baiului - Cabana Dihamu

31 Octombrie 2011
2849 Vizualizari | 0 Comentarii
Seaua Baiului
Marcaj: triunghi rosu.
Timp: 2½ - 3 ore.
Diferenta de nivel: + 285 m (coboara 30 m; urca 365 m; coboara 50 m).

De la Seaua Baiului (1 370 m), in dreptul portii incintei cabanei Vanatorilor de Munte, continuam pe drumul carosabil care imediat debuseaza in unghi ascutit in alt drum, de asemenea carosabil, inainte, spre Predeal prin Forbanu.

Traseul nostru urmeaza drumul spre stanga, de-a coasta prin poiana, apoi prin raristile de molid de pe versantul de NE al Dihamului. in dreapta jos se deschide V. Beuca, dincolo de care se ridica culmea muntelui Forbanu. Curand apar cabana Dihamu si in spatele acesteia Vf. Magura Cenusie.

(1 363 m). Drumul continua pe curba de nivel, si apoi in urcus foarte usor iese in pajistile largi de pe coama ce desparte V. Beuca de V. Glajariei, de unde ne apare dintr-o data spre V. mareata perspectiva asupra muntelui Bucsoiu. La stanga se desparte drumul carosabil spre cab. Poiana Izvoarelor si apoi imediat intalnim poteca (marcata cu punct rosu) ce vine din stanga, dinspre Seaua Capatanii Porcului si Poiana Izvoarelor (stalp indicator, 1 365 m). Dupa un coboras usor spre NNV pe seaua Magurii Cenusii, in cateva minute ajungem la cabana Dihamu (1 320 m).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

marcaj timp seaua baiului predeal forbanu cabana dihamu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0780 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019220 (s)