Eveniment-Social

Fratele sefului de la Fisc acuzat de trafic cu alcool

Publicat: 01 iun. 2007
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fratele sefului de la Fisc acuzat de trafic cu alcool
1

• O echipa de la Garda Financiara Iasi a sigilat si confiscat 91 de sticle de un litru, cu alcool, fara eticheta, depistate la firma lui Petrica Dobos • SC Doby SRL a fost mutata recent de la Rachiteni la Iasi • Din informatiile detinute pana in prezent, alcoolul este de la Fabrica de Alcool Adjudeni, judetul Neamt, localitate aflata la doar 3 kilometri de Rachiteni. Fratele sefului de la Fisc risca dosar penal pentru evaziune fiscala

Petru Dobos este cercetat de Politia Pascani si Garda Financiara Iasi. Ieri, la Rachiteni, o echipa de la Garda Financiara Iasi a sigilat si confiscat 91 de sticle cu alcool, fiecare de un litru, fara eticheta, depistate la firma lui Petrica Dobos, nimeni altul decat fratele lui Anton Dobos, seful Directiei Generale a Finantelor Publice Judetene (DGFPJ) Iasi. Initial, ancheta a fost demarata de politistii pascaneni pe baza unor informatii conform carora Petrica Dobos a folosit in comert alcool de contrabanda. Din informatiile detinute pana in prezent, alcoolul este de la Fabrica de Alcool Adjudeni, judetul Neamt, localitate aflata la doar 3 kilometri de Rachiteni. Fratele sefului de la Fisc risca dosar penal pentru evaziune fiscala. Comisarii de la Garda Financiara au confiscat intreaga cantitate de marfa netimbrata si au acordat o sanctiune de 100 milioane lei (10 mii RON). Petrica Dobos poate fi acuzat de comisarii de la Garda Financiara si de faptul ca prin introducerea in comert a alcoolului de contrabanda a incercat sa pacaleasca statul, prin neplata accizelor, avand in vedere ca alcoolul este purtator de acciza. In acest caz poate aparea un conflict de interese deoarece conform procedurilor, alcoolul ar trebui dat in custodia Finantelor, adica institutiei patronate de fratele lui Petrica Dobos. Cercetarile vor avea loc sub aspectul comiterii infractiunilor de evaziune fiscala si inselaciune cu privire la calitatea marfurilor, alaturi de contrabanda. SC Doby SRL a fost mutata recent de la Rachiteni la Iasi, chiar luna trecuta, pe data de 24.

Antecedente cu firma familiei Dobos

Recent cotidianul Ziua de Iasi a prezentat mai multe cazuri flagrante de la Rachiteni, unde Petrica Dobos nu tine cont de nici o regula la magazinul sau alimentar. Mai mult, pentru aproape 700 de metri patrati in centrul comunei Rachiteni, fratii Anton si Petrica Dobos au platit o suma modica, de 2.105 dolari la cursul valutar din luna noiembrie 1993. Suma in bani a fost de 1,6 milioane lei. O Hotarare de Guvern din anul 1992, prin care era desemnata comisia care va receptiona lucrarile la Crematoriul Bucuresti, a fost folosita de directorul de la Finante, Anton Dobos, si de fratele acestuia, Petru Dobos, pentru a pune mana pe un spatiu al Cooperatiei Consumcoop Mircesti, spatiu aflat in comuna Rachiteni. Petru Dobos a cumparat spatiul ca reprezentant al firmei Doby SRL, unde este si asociat unic, in timp ce Anton Dobos era asociat unic la SC Stolerie Dobos SRL Pascani. Modul fraudulos prin care s-a facut punerea in posesie a fratilor Dobos a avut complicitatea presedintelui Cooperativei Mircesti si a contabilei sefe de la acea data. Actul prin care cei doi frati Dobos au pus mana pe actualul magazin, care este de fapt depozit, bar si loc in care sunt tinute alaturat alimente, haine si produse industriale, a fost semnat la data de 16 noiembrie 1993. Conforma actului de vanzare-cumparare, cele doua parti fac referire la Hotararea Guvernului numarul 664 din noiembrie 1992. Doar ca surpriza: actul cu pricina nu mentioneaza nimic despre modalitatea de obtinere de active, ci hotaraste comisia care va receptiona lucrarile de renovare la Crematoriul Bucuresti. In actul cu pricina este mentionat: „Guvernul Romaniei hotaraste: Articol unic. – Se numeste comisia de receptie pentru obiectivul de investitii «Crematoriul Uman» din municipiul Bucuresti, in componenta prevazuta in anexa la prezenta hotarare”, este prevazut in H.G. numarul 664 din data de 20 octombrie 1992. Conform actului semnat de fratii Dobos si reprezentantii Cooperativei Mircesti, pretul imobilului este de 1,6 milioane lei, avand 648 metri patrati de constructie si 32 de metri patrati de teren liber.

Adauga un comentariu