News Flash:

Trucul care te ajuta sa faci cea mai buna ciorba de burta. Secretul celor mai buni bucatari

15 Februarie 2018
1196 Vizualizari | 0 Comentarii

Ciorba de burta poate fi o incantare pentru papilele tale gustative, dar daca folosesti si aceste ingrediente, atunci cu siguranta stii ca ai reusit. Mai jos iti prezentam o reteta de ciorba de burta pe care o prepara cei mai iscusiti bucatari din intreaga lume.

Ingrediente:

1,5 kg oase de vita cu maduva 
1,5 kg burta proaspata 
1 radacina telina 
5 galbenusuri 
300 gr smantana 
2 morcovi 
1 lingura de faina 
1 ceapa 
1 legatura de patrunjel 
3 linguri de ulei 
2 radacini de pastarnac 
piper negru, proaspat rasnit 
1 capatana de usturoi 
putin otet

Mod de preparare:

Modul de preparare este clasic, ca la orice ciorbita, dar trucul este acela de a adauga o lingura de faina la dressingul de galbenus cu smantana. Asta va lega ciorba si o va face mai savuroasa. De asemenea, la final, poti adauga 2-3 gogosari in otet pe care sa ii taiati in felii ca cele de burta.

Secretul ciorbei radautene a fost dezvaluit de o gospodina din Bucovina. Cu aceasta reteta nu vei da gres vreodata

Ciorba Radauteana cu piept de pui este o ciorba foarte gustoasa pregatita din carne de pui, legume si dreasa cu smantana. Asemanatoare cu ciorba de burta, aceasta supa de pui cu smantana si usturoi este perfecta dimineata, dupa o petrecere, dar si oricand in timpul zilei. Mai usoara decat traditionala ciorba de burta este insa la fel de gustoasa! Ciorba Radauteana este o reteta traditionala romaneasca, specifica nordului Moldovei.

Reteta pentru ciorba radauteana

Ingrediente pentru 4,5-5 litri:

-    Un piept mare de pui cu piele si os

-    O ceapa

-    O telina de marimea unui mar

-    Un pastarnac

-    O radacina de patrunjel

-    2-3 morcovi

-    Un gogosar si un ardei gras rosu

-    3 oua

-    200-300 ml smantana 20% grasime

-    Una-doua linguri otet

-    3-4 catei de usturoi

-    O legatura patrunjel

Preparare:

Pieptul de pui se taie in doua de-a lungul si se pune la fiert intr-o cantitate suficienta de apa. Se dauga sare inca de la inceput. Dupa ce a tras primul clocot si ati cules spuma adaugati ceapa intreaga si radacinoasele taiate in bucati mari. Cand au fiert atat carnea cat si legumele vor fi scoase din oala. Carnea va fi dezosata si curatata de piele, apoi va fi taiata fasii intocmai ca la ciorba de burta. Albitura (telina, pastarnacul si radacina de patrunjel, optional si ceapa) vor fi puse in blender cu o cantitate suficienta de apa si vor fi pasate pana se vor transforma intr-o crema. Daca nu aveti un robot de bucatarie, radacinile vor fi date printr-o sita. Fasiile de carne se vor adaauga in supa odata cu piureul de radacinoase. Morcovul se va taia rondele. Cei care prefera ca ciorba sa aiba culoarea portocalie pot pasa si morcovul. Se pun la fiert si cubuletele de gogosar si ardei copt. Pot fi folositi gogosari pusi la otet, gustul fiind chiar mai bun, scrie observator.tv.

Smantana se amesteca bine cu galbenusul de ou (albusul nu va fi adaugat in ciorba), se pune supa fierbinte cate putin si dupa ce se subtiaza se adauga in oala. Se adauga usturoiul pisat ca la mujdei si se lasa la fiert 2-3 minute. Atentie, daca usturoiul va fierbe mai mult isi va pierde gustul, daca fierbe prea putin va oxida. La final se pune otetul ( e de preferat otet de la gogosari).

Condimentele se pun dupa gust, dar si smantana si ouale. Cei care prefera mancarurile mai consistente, vor putea sa puna ceva mai multa smantana si pot adauga un ou, dar se poate si reduce cantitatea de smantana. Sarea, otetul si usturoiul se pun dupa gust. E de preferat sa fie adaugate cu moderatie si sa fie completat gustul in timpul mesei. Patrunjelul tocat se adauga in farfurie cand e servita ciorba radauteana. Ardeiul iute nu trebuie sa lipseasca.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

papilele ingrediente bucatari maduva
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025396 (s)