News Flash:

Turismul spatial ia amploare

17 August 2012
898 Vizualizari | 0 Comentarii
Reprezentanții „Federal Aviation Administration” din Statele Unite ale Americii spun ca in mai puțin de zece ani turismul spatial va deveni o industrie bine dezvoltata, care va valora un miliard de dolari. Azi exista deja foarte multe companii care planuiesc sa ofere zboruri private in spațiu, iar cea mai cunoscuta este Virgin Galactic care-i aparține miliardarului Richard Branson din Anglia.

Richard Branson de la compania Virgin Group va face prima calatorie de acest tip alaturi de cei doi copii ai sai, urmand ca apoi sa ofere excursii spațiale celor care doresc sa admire Luna de aproape. Excursia se va afectua anul viitor, la 100 kilometri de suprafața Pamantului, in nava spațiala Two SS2. Cei interesați de o astfel de excursie sunt mulți, pana acum s-au inscris 529 de persoane, care au platit 200.000 de dolari de persoana. In nava sunt doar șase locuri pentru pasageri și doua pentru piloți. Decolarea navei Two SS2 se va face de pe un port spațial din New Mexico, care a fost proiectat de Lord Foster.

Richard Bronson a mai declarat ca dorește sa lanseze un vehicul nou, numit Lancher One, care va transporta sateliți mai mici in spațiu la costuri nu foarte ridicate.

O alta companie care doreste sa organizeze excursii catre Luna este Excalibur Almaz din Irlanda. Cei care reprezinta compania spun ca doresc sa renoveze nave spațiale rusești vechi. Aceștia preconizeaza ca in anul 2015 sa efectueze prima cursa, de pe o stație spațiala numita Salyut.

Evident, exista și critici la adresa celor care doresc sa ofere turiștilor asemenea excurisii. Unii spun ca sunt destul de periculoase și nu se pot bucura de ele decat persoanele care au venituri foarte mari.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

turismul spatial richard branson virgin group calatorie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 35 queries | Mysql time :0.030504 (s)