News Flash:

Vacante in Romania ca in Italia. Clientii culeg struguri, fac must si cupaje de vinuri

14 Mai 2019
95 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7607 RON (+4.7607)
USD: 4.2653 RON (+4.2653)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Tot mai multe crame si domenii viticole din Romania exploreaza turismul oenologic, adica le propun celor pasionati experiente complexe, chiar vacante de cateva zile, in apropierea podgoriilor.

Salonul de vinuri deschis in Capitala lanseaza ideea unor pachete cu degustari, cazare si masa, gandite special pentru cei care vor sa se deconecteze.

La un semn, toti amatorii de vin sorb cu finete din paharul... cu apa. Daca apa este rece, ne putem da seama foarte, foarte repede. Cursantii au dat 100 de lei ca sa participe la un master class despre vin. Fac pasi mici in tainele licorii extrase din struguri. Invata intai in ce zona a gurii loveste lichidul, in functie de forma paharului. Si cat de important e sa bei vinul nobil dintr-un recipient potrivit!

Lumea vinului e un teren de joaca pentru oamenii mari, asa ca domeniile si cramele incearca sa vanda nu doar produsul finit, ci si povestea. Producatorii romani sunt in etapa in care propun nu doar vizite si degustari care tin cateva ore si pentru care cer 50-60 de lei, ci si pachete de turism viticol. Incursiuni de cateva zile, care costa si cateva mii de lei.

Eugen Odainii, administrator: ”Am avut ca idee sa lansam un complex turistic acolo la noi, in inima podgoriei, pe Dealul Sarbilor. Sa gaseasca un loc de cazare, un restaurant care ofera bucate ce se pot asocia cu vinurile.”

Gabriel Zorila, somelier: ”Vinuri citrice, proaspete, crispy... Asocierea cea mai potrivita este cea a vinului cu branzeturi, pentru ca ele sfarsesc bine impreuna. Dulceata de afine si avem chiar si miere de albine.”

Asadar, ne indreptam spre vacante ca in Toscana sau Bergamo, unde clientii culeg struguri, fac must si chiar amestecuri proprii, asa-numitele cupaje... Cel putin asta spera italienii care au afaceri in viile noastre.

Giancorrado Ulrich, producator: ”Familia Antinori e a 23-a generatie de producatori, noi facem vin de la 1300 in Florenta. Turismul oenologic are mari posibilitati, dar e nevoie sa se dezvolte mai mult facilitatile de cazare, hanurile.”

La salonul de vinuri deschis la Bucuresti se fac jocurile in acest tip select de calatorie. Pasionatii sunt chemati sa aleaga parfumul urmatoarei calatorii.

Alina Iancu, organizator: ”Vinurile sunt medii si top, fiecare expozant are maxim 7 vinuri la degustare. Accesul e pe baza de bilet, 50 de lei online, 60 de lei la intrare.”

Potrivit unui sondaj realizat in 2018 de crameromania si revino.ro, un sfert dintre consumatorii romani de vin au venituri lunare de peste 6000 de lei, 57% prefera vinul rosu, iar pretul mediu platit de 43% dintre ei este de 38 de lei pe sticla.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

crame domenii viticole romania turismul oenologic vacante
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0895 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011299 (s)