Economic Local

Mittal ii umileste pe fostii salariati

Publicat: 08 feb. 2007
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mittal ii umileste pe fostii salariati
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:77438;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

• Conducerea Mittal Steel SA Iasi a programat fostii salariati care au cerut adeverinte pentru sporurile de noapte tocmai in luna octombrie a acestui an, pentru persoanele care au depus cereri la inceputul anului • In aceasta situatie sunt 2.971 de fosti salariati aflati pe lista de asteptare

Dupa ce fostii angajati ai Mittal Steel SA Iasi au protestat in fata fabricii din cauza lipsei de respect manifestata de actuala conducere atunci cand i se solicita eliberarea adeverintelor necesare recalcularii pensiilor, conducerea unitatii economice a stabilit un grafic de eliberare a documentelor solicitate. Pur si simplu umilitor pentru actualii pensionari si fosti salariati ai Uzinei Metalurgica, graficul de eliberare se intinde pana pe data de 12 octombrie, cand vor primi adeverinte persoanele care au depus cererile pe data de 1 februarie. Numarul fostilor angajati care au depus cereri pana la data mentionata este de 2.971 de fosti angajati.

Cei care au depus cererile in luna septembrie 2006 vor primi adeverintele abia in iulie. Reamintim ca saptamana trecuta un grup de 50 de fosti salariati ai Tepro SA, actuala Mittal Steel SA Iasi, au protestat in fata unitatii economice, ca urmare a refuzului conducerii de a elibera adeverinte cu sporurile luate de salariatii ajunsi la pensie. In aceasta situatie se gasesc aproximativ 3.000 de fosti angajati ai fostei Uzine Metalurgica. Un lucru este clar, si anume ca reprezentantii Mittal incalca legea si ingreuneaza munca fostilor angajati pe care ii trateaza cu dispret. Cu toate ca prevederile legale ii obliga sa raspunda solicitarilor in termen de cel mult 30 de zile, reprezentantii conducerii fostei Tepro SA se fac ca ploua. Astfel, reprezentantii Casei Judetene de Pensii nu pot sa recalculeze indemnizatiile pensionarilor conform Legii 78 din data de 7 aprilie 2005. Aceasta lege ii obliga pe agentii economici sa elibereze gratuit datele cerute de fostii salariati. „Sporurile, indemnizatiile si majorarile de retributii tarifare se dovedesc prin inscrisurile din carnetele de munca sau prin adeverinte intocmite conform legii, eliberate de angajatori, care poarta intreaga raspundere cu privire la valabilitatea si corectitudinea acestora”, este mentionat in textul de lege.

Adauga un comentariu