News Flash:

Venetia: Fondaco dei Turchi

3 Iulie 2012
857 Vizualizari | 0 Comentarii
Fondaco dei Turchi

Palatul a fost construit in 1225 de catre Giacomo Palmieri, unul dintre membrii puternicei familii Pesaro. Pentru anumite favoruri politice, constructia a fost daruita in 1381 Marchizului de Ferrara, Nicolo d'Este, iar doua secole si jumatate mai tarziu, in 1621, a ajuns in posesia comerciantilor turci din Venetia, care l-au transformat in depozit de marfuri si spatiu rezidential. Cam de pe atunci i-a ramas si numele pe care il poarta azi, tradus in romana ca "depozitul turcilor".


La 1838, palatul a fost abandonat de turci intr-o stare foarte proasta. Au trebuit sa treaca inca douazeci de ani pana ce municipalitatea s-a hotarat sa-l reconstruiasca iar misiunea i-a revenit arhitectului si inginerului Camillo Boito. Se pare insa ca, dupa reconstructie, palatul s-a impodobit cu doua turnuri gotice laterale, care nu existasera inainte, pastrand insa liniile generale ale constructiei initiale.


Din 1890, Fondaco dei Turchi a gazduit colectia Correr, care insa avea sa-si gaseasca dupa 1923 un loc permanent mai aproape de inima Venetiei, in Piata San Marco. Astazi, palatul adaposteste Muzeul de Istorie Naturala, in care se gasesc o serie de fosile de dinozauri si de mamuti, dar si un imens acvariu in care sunt adunate peste 50 de specii de pesti si moluste.


giacomo palmieri depozitul turcilor camillo boito
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0806 (s) | 24 queries | Mysql time :0.011302 (s)

loading...