News Flash:

Verdictul celor mai mari chefi din lume despre mancarea romaneasca. “Cine o mananca e foarte grasut”

21 Septembrie 2018
147 Vizualizari | 0 Comentarii

Mancarea romaneasca este extrem de gustoasa, dar mult prea grea si plina de carne. Este concluzia unor chefi din strainatate, care au incercat diverse preparate traditionale.

Peste o suta de bucatari din toata lumea, participa la o conferinta dedicata lor, iar unii dintre ei i-au invatat pe ai nostri cum sa faca spectacol in farfurie.

Un chef din Italia marturiseste ca mancarea noastra este absolut delicioasa doar ca bucatarul roman ar trebui sa fie mai atent la cat pune in farfurie, pentru ca aici avem tendinta sa mancam prea mult. “Se face o farfurie incarcata de proteine si vad ca cine mananca din aia este foarte grasut. Farfuria echilibrata trebuie sa fie jumatate vegetale, cealalta jumatate poate fi compusa din carbohidrati si proteine - mai putina carne sau carne in cantitate potrivita, 30 la suta intr-o farfurie”, spune chef-ul italian.

Adrian Neag, managerul Asociatiei Nationale de Bucatari: “Poti sa faci o mancare la ceaun si sa o aranjezi foarte frumos intr-o farfurie, dar tinand cont de ingredientelele pe care le pui si durata termica astfel incat sa nu iasa un terci, cartoful, morcovul sa se regaseasca in formula finala.”

Cei peste o suta de bucatari iscusiti care s-au intalnit la Brasov spun ca accentul trebuie pus intotdeauna pe produsele specifice zonei in care se gateste.

Cornelia Ghisoi, bucatar: “Un strudel facut cu varza rosie si piure cu tartar de trufe, asta pentru ca suntem la munte, vine sezonul vanatului, avem trufa care este cea mai perlata si valoroasa, trufa este cea care inobileaza, poate fi folosita chiar si la omleta.”

Adrian Neag, managerul Asociatiei Nationale de Bucatari: “Acest fenomen de globalizare vine sa aduca idei, sa vanda de toate in scopul sa aduca profit, ideea pe care o transmit e sa gasim buactele noastre traditionale intr-o forma aranjata modern, dar sa gasim gustul romanesc in farfurie.”

Cei din Asociatia Nationala a Bucatarilor vor sa deschida o scoala de gastronomie la care sa invete tineri pasionati de arta culinara.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mancarea romaneasca chefi strainatate preparate traditionale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2783 (s) | 23 queries | Mysql time :0.078686 (s)