News Flash:

Verifica talonul. Daca nu ai acest inscris, risti o amenda de 5800 de lei

12 Iunie 2019
259 Vizualizari | 0 Comentarii

COD RUTIER 2019. Amenzile sunt uriase si nimeni nu scapa daca sunt prinsi ca au incalcat legea astfel. Amenzile sunt mult mai dure decat in 2019.

COD RUTIER 2019. Conducerea unui autovehicul fara ITP valabil echivaleaza cu conducerea unui autovehicul neinmatriculat. Inspectia Tehnica Periodica (ITP) este obligatorie pentru toti proprietarii de autovehicule, iar dupa ce aceasta expira soferul nu are voie sa conduca masina pe drumuri publice, riscand sactiuni dure daca este prins de Politie.

In 2019, prima inspectie tehnica periodica va ramane la trei ani pentru autoturismele noi, la un interval de doi ani pentru masinile cu o vechime de pana in 12 ani si la fiecare 12 luni pentru cele mai vechi de 12 ani. Pretul unei verificari tip ITP costa intre 80 si 150 de lei, in functie de statia de verificare si de tipul autovehiculului.

COD RUTIER 2019. Valabilitatea ITP este inscrisa pe spatele certificatului de inmatriculare.

Soferii care circula cu o masina cu ITP expirat risca atat o amenda pentru lipsa ITP-ului valabil, cat si una pentru condusul in timpul suspendarii inmatricularii, totalul putand sa ajunga la 5.800 de lei.

Sanctiunile pentru lipsa ITP sunt mult mai dure din 2018

COD RUTIER 2019. Din data de 20 mai 2018, soferii prinsi in trafic cu autoturisme ale caror ITP-uri sunt expirate sunt fi amendati si li se confisca placutele, iar masinile lor nu vor mai putea fi deplasate decat impinse sau pe platforme.

„Din 20.05.2018, daca sunteti surprinsi in trafic cu Inspectia Tehnica Periodica ( ITP) expirata, politistul va va retine talonul si placutele cu numerele de inmatriculare, va va da amenda si o dovada fara drept de circulatie, asadar nu o sa mai luati masina de acolo decat pe platforma sau impinsa, apoi trebuie sa mergeti la RAR deci, mult mai complicat", se arata intr-o precizare a reprezentantilor Ministerului Afacerilor Interne pe pagina de Facebook, potrivit promotor.ro.

In cazul in care soferul face o noua Inspectiei Tehnica Periodica si o trece, suspendarea inceteaza automat.

„Incepand cu 20 mai, se va aplica suspendarea de drept a inmatricularii vehiculului pentru ITP expirata. Suspendarea inceteaza automat la data la care vehiculul trece o noua inspectie tehnica periodica. Certificatul de inmatriculare si placutele cu numarul de inmatriculare se restituie proprietarului de catre politia rutiera, la incetarea suspendarii inmatricularii vehiculului", se mai arata in precizarea MAI.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cod rutier incalcat legea conducerea autovehicul itp valabil politie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1070 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012905 (s)