News Flash:

Viata la tara, o atractie turistica tot mai frecventa printre oraseni. ”Mi-a adus aminte de copilarie”

14 Mai 2018
205 Vizualizari | 0 Comentarii

Gospodariile taranesti tind sa devina atractii turistice pentru orasenii si strainii care nu au calcat in viata lor intr-un grajd.

Sunt tot mai multi tarani care deschid larg portile si ii invita in batatura pe curiosi.

Ii pun la masa, le ofera bunatati din camara, apoi le arata animalele si gradina, spre incantarea oaspetilor.

Silviu, George si Ionut au impreuna cu parintii una dintre cele mai instarite gospodarii din judetul Brasov. Ferma lor cu doua mii de oi, o suta de vaci si cai se intinde pe dealurile de la marginea satului Rotbav. Si a devenit un obicei pentru ei ca orasenii sa le intre in curte, iar stapana sa intinda masa mare, un “brunch”, cum spun musafirii.

“De la tocana de miel la bulz, la urda, la placinta cu urda, la placinta cu rabarbar, la placinta cu magiun de prune. Absolut totul e facut de mine in gospodaria mea”, explica gazda.

Apoi oaspetii sunt invitati sa vada cu ochii lor de unde provin bucatele. In timpul plimbarii cu caruta, cei mici au parte de o veritabila lectie de zoologie, iar pentru parinti este prilej de a-si aminti de copilarie.

“Mi-a adus aminte si mie de copilarie pentru ca, la 6 ani, ma duceam cu bunicii cu caruta la camp”, spune o turista.

“Profitam de ocaziile astea sa le aratam ceva nou. Chiar daca e vechi, dar pentru ei e nou”, a transmis o mamica.

“Am crescut la tara si ne place. Eu, chiar le spuneam, retraiesc si mi-e dor de bunica”, a precizat o alta turista.

Iar mezinul familiei face si demonstratii de dresaj, spre incantarea publicului, vrajit de spectacolul din batatura.

“Dupa toata experienta asta, de la 25 de kilometri de Brasov, pot sa spun ca am fost astazi turist la mine acasa. Foarte frumos, minunat”, spune o turista.

Gazdele sunt printre cei mai cunoscuti producatori de branzeturi din Tara Barsei. Si printul Charles a ales sa aiba astfel de bunatati pe masa. Iar planurile fratilor sunt marete.

″Inca de anul trecut am inceput cu tot felul de pachete si colaborari cu agentii pe turism de incomming, pe turism cu oameni specializati din agricultura”, a precizat George Catean, proprietarul fermei.

Experienta dureaza o zi si costa 25 de euro de persoana. Inceputa in satele sasesti ale Transilvaniei, traditia brunch-urilor se extinde acum si in gospodariile taranesti din Muntenia si Oltenia.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tarani batatura curiosi bunatati camara animalele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1442 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023439 (s)