News Flash:

Viziteaza Sighisoara: 5 obiective turistice

10 Septembrie 2012
4778 Vizualizari | 0 Comentarii
Sighisoara
Sighisoara este considerata unul dintre cele mai frumoase orase medievale europene. Declarata patrimoniu mondial UNESCO, Sighisoara atrage prin cetatea sa veche cu noua turnuri, pasajele si strazile inguste si bisericile impodobite. De numele orasului este legat si mitul lui Dracula, una dintre cele mai cunoscute legende care persista in mintea vizitatorilor straini.

Viziteaza Sighisoara si descopera 5 obiective turistice ale orasului medieval:

Turnurile cetatii Sighisoara

Turnurile cetatii sunt unele dintre cele mai frumoase obiective turistice ale Sighisoarei. Acestea fac parte din sistemul de fortificatii al cetatii. Turnul Cositorilor, de exemplu, dateaza din secolul al XIII-lea. Ridicate in scop de aparare, turnurile sunt dotate cu guri si galerii de tragere.

Biserica din Dealul Cetatii

Biserica din Dealul Cetatii este construita pe varful dealului si constituie un monument religios aparte in Transilvania, avand cripta sub cor. Monumentul este amenajat cu mobilier in stil gotic, strane de secol XVI in stil renascentist, statui si picturi care dateaza din secolele XIV - XVI.

Scara Acoperita (Scara Scolarilor)

Scara Acoperita a Scolarilor este o atractie turistica populara a Sighisoarei. Aceasta a fost construita pentru a facilita accesul copiilor la scoala de pe deal. Scara are 300 de trepte si a fost construita in a doua jumatate a secolului al XVII-lea. Dupa 1849, din cele 300 de trepte au ramas 175.

Casa Vlad Dracul

Casa Vlad Dracul este un obiectiv turistic atractiv pentru cei interesati de mitul lui Dracula. Cladirea se afla in Piata Turnul Sfatului si se presupune ca aici s-ar fi nascut Vlad Tepes in 1431. Casa Vlad Dracul gazduieste astazi un restaurant si un bar.

Biserica Manastirii

Biserica Manastirii a facut parte dintr-o manastire dominicana ridicata in secolul XIII. Din manastire au ramas doar niste ruine. Biserica este construita in stil gotic si dateaza din secolul al XVII-lea in forma ei din prezent. Orga baroca este folosita si astazi in diverse concerte.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0926 (s) | 24 queries | Mysql time :0.024143 (s)