News Flash:

Vremea se raceste. Prognoza meteo pe doua saptamani: Frig, ploi si temperaturi scazute

12 Noiembrie 2018
292 Vizualizari | 0 Comentarii

Vremea se va raci treptat, astfel ca media temperaturilor maxime va scadea in urmatoarele doua saptamani.

VREMEA IN BANAT

Vremea se va raci treptat, astfel ca media temperaturilor maxime va scadea spre 8 grade la debutul celei de-a doua saptamani. Dupa data de 19 noiembrie, vremea va deveni rece, cu valori termice diurne in jur de 4 grade. Temperaturile minime se vor situa peste mediile multianuale in primele 4 zile ale intervalului, cand media acestora va fi de 4...7 grade. Dupa 16 noiembrie, noptile vor fi tot mai reci, media minimelor urmand sa coboare la inceput spre 0 grade, apoi, la finalul perioadei celor doua saptamani, la valori in jur de -3 grade. Probabilitatea pentru precipitatii pe arii mai extinse si posibil local insemnate cantitativ va creste in intervalul 18-21 noiembrie, iar ulterior, doar izolat vor fi ploi slabe sau burnita.

VREMEA IN CRISANA

Vremea se va raci treptat, astfel ca media temperaturilor maxime va scadea spre 7 grade la debutul celei de-a doua saptamani. Dupa data de 19 noiembrie, vremea va deveni rece, cu valori termice diurne in jur de 4 grade. Temperaturile minime se vor situa peste valorile normale in primele 4 zile ale intervalului, cand media acestora va fi de 4...7 grade. Dupa 16 noiembrie, noptile vor fi din ce in ce mai reci, media minimelor urmand sa coboare sub 0 grade, ajungand la finalul perioadei celor doua saptamani la valori in jur de -3 grade. Probabilitatea pentru precipitatii pe arii mai extinse si posibil local insemnate cantitativ va creste dupa data de 18 noiembrie, iar pana atunci doar izolat vor fi ploi slabe sau burnita.

VREMEA IN TRANSILVANIA

Temperatura aerului va avea valori maxime in scadere pana la o medie de 3 grade in data de 19 noiembrie. Apoi va fi relativ stationara, in jurul valorii de 2 grade. Media valorilor termice nocturne va fi usor pozitiva in primele 4 nopti, dar ulterior va scadea pana la – 4 grade in data de 20 noiembrie, iar dupa aceasta data va avea mici variatii in jurul a -5 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere in a doua saptamana, mai ales in intervalul 18-21 noiembrie.

VREMEA IN MARAMURES

Vremea se va raci treptat, astfel ca la finalul primei saptamani media regionala se va situa sub normalul perioadei si nu va mai depasi 6 grade. In a doua parte a intervalului sunt prognozate maxime, in medie, de 2...3 grade, care vor caracteriza o vreme rece. Pentru minimele termice, tendinta generala va fi de scadere, de la o medie a acestora de 2...5 grade, pana spre valori negative in jur de -4 grade, incepand din 21 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitatii pe arii mai extinse si insemnate cantitativ va fi mai ridicata in intervalul 18-19 noiembrie, iar in rest acestea vor fi doar slabe si trecatoare.

VREMEA IN MOLDOVA

In prima zi, media valorilor termice diurne se va situa in jurul valorii de 11 grade, insa ulterior vremea se va raci, astfel ca la finalul primei saptamani media regionala se va situa sub normalul perioadei si nu va mai depasi 5 grade. In a doua parte a intervalului sunt prognozate maxime, in medie, de 1...2 grade, ce vor caracteriza o vreme rece. In ceea ce priveste minimele termice, tendinta generala va fi de scadere, de la o medie a acestora de 2...4 grade, pana spre valori negative in jur de -3 grade, incepand din 21 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitatii pe arii mai extinse si insemnate cantitativ va fi mai ridicata in intervalul 18-22 noiembrie, iar in rest, acestea vor fi doar slabe si trecatoare.

VREMEA IN DOBROGEA

In prima zi a intervalului de prognoza, media valorilor termice diurne se va situa in jurul a 13 grade, insa spre finalul saptamanii nu va mai depasi 7...8 grade. Pentru a doua parte a intervalului sunt prognozate maxime, in medie, de 4...5 grade, ce vor caracteriza o vreme rece. In ceea ce priveste minimele termice, tendinta generala va fi de scadere, de la o medie a acestora de 4...6 grade, pana spre valori usor negative, in jur de -1 grad la sfarsitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitatii pe arii mai extinse si insemnate cantitativ va fi mai ridicata in intervalul 18-21 noiembrie, iar in rest, doar trecator vor fi ploi slabe sau burnita.

VREMEA IN MUNTENIA

Intervalul va debuta cu vreme calda, dar inca de marti 13 noiembrie se va raci, astfel ca pana spre 18 noiembrie mediile zilnice ale temperaturii maxime se vor situa intre 9 si 11 grade. Dupa aceasta data scaderea de temperatura estimata va aduce regimul termic diurn sub normalul perioadei, respectiv o medie a meximelor de 4...5 grade. Minimele termice se vor situa peste mediile multianuale in primele 4 zile ale intervalului, cand vor fi de 4...6 grade. Ulterior, pana spre 20 noiembrie, se vor inregistra minime in jur de 0 grade, iar dupa aceasta data noptile vor fi tot mai reci, media minimelor urmand sa coboare spre -4 grade. Perioada cea mai probabila in care vor fi precipitatii pe arii extinse va fi intre 18 si 22 noiembrie. In restul zilelor, doar pe arii restranse se vor semnala ploi slabe sau burnita.

VREMEA IN OLTENIA

In 13 noiembrie, vremea se va raci accentuat, astfel ca media regionala a maximelor va scadea spre 10 grade. Dupa o usoara incalzire in ziua de miercuri 14 noiembrie, cand in medie se vor inregistra maxime de 14...15 grade, tendinta pana la finalul celor doua saptamani va fi de racire. Astfel, dupa 19 noiembrie, vremea va deveni rece, cu valori termice diurne in jur de 4 grade. Temperaturile minime se vor situa peste mediile multianuale in primele 4 zile ale intervalului, cand media acestora va fi de 4...6 grade. Din 16 noiembrie noptile vor fi tot mai reci, media minimelor urmand sa ajunga la finalul perioadei la valori in jur de -3 grade. Probabilitatea pentru precipitatii pe arii mai extinse si posibil insemnate cantitativ va creste dupa 18 noiembrie. In restul perioadei, doar izolat si trecator vor fi ploi slabe sau burnita.

VREMEA LA MUNTE

In primele doua zile ale intervalului vremea se va mentine calda pentru aceasta perioada, cu maxime in medie de 8...10 grade si minime pozitive, in jur de 2 grade. Racirea estimata pentru perioada 14-18 noiembrie va aduce regimul termic in limite normale, respectiv o medie a valorilor maxime de 1...2 grade si minime ce vor cobori spre o medie de -4...-5 grade. In a doua jumatate a intervalului vremea va deveni mai rece decat in mod obisnuit, cu maxime ce vor oscila, in medie, intre -4 si -2 grade si minime la nivelul zonei montane in jur de -8 grade. Vor fi precipitatii slabe in zilele de 14 si 15 noiembrie si dupa data de 18 noiembrie.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vremea media temperaturilor valori termice probabilitatea ploi slabe
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0931 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014982 (s)