News Flash:

Westminster Abbey - Biserica gotica din Londra

28 Mai 2012
3861 Vizualizari | 0 Comentarii
Westminster Abbey

Westminster Abbey este o biserica gotica din Londra, locul traditional de incoronare si de inmormantare pentru monarhii englezi. Nefiind nici o catedrala, nici o biserica parohiala, Westminster Abbey este locul de rugaciune detinut de familia regala.

Localizata langa Cladirile Parlamentului, in inima Londrei, Westminster Abbey trebuie vazuta de orice turist care viziteaza Londra. Avand parti ce dateaza din 1050, prezinta cea mai glorioasa arhitectura medievala din Londra. Datorita legaturilor sale regale, a fost scutita de atacul general al regelui Henry al VIII-lea asupra cladirilor monahale in timpul Reformarii. Interiorul este un adevarat muzeu de istorie engleza. Printre atractii se numara tronul medieval de incoronare; Coltul Poetilor, cu memorialele pentru William Shakespeare, Charles Dickens si alti uriasi ai literaturii ; si mormintele reginei Elisabeta I, al sangeroasei regine Maria, al exploratorului David Livingstone si al naturalistului Charles Darwin.

Henry al III-lea a reconstruit biserica in onoarea Sfantului Regal Eduard Confesorul, ale carui relicve, impreuna cu memorialul, sunt plasate in sanctuar. Altarul Sf. Eduard Confesorul a fost centrul atentiei pelerinilor de la Westminster Abbey inca din Evul Mediu.

Henry al III-lea a fost ingropat in apropiere, ca si regii Plantagenet ai Angliei, sotiile si rudele lor. Astfel, majoritatea regilor si reginelor Angliei au fost ingropati aici. Cu toate acestea, Henry al VIII-lea si Charles I sunt ingropati la Capela Sf. George din Castelul Windsor, asa cum au fost toti regii de la George al II-lea incoace.
Aristocratii au fost inmormantati in capelele laterale de la Westminster Abbey, iar calugarii si oamenii asociati cu biserica - in manastire sau in alte locuri. Unul dintre acestia a fost Geoffrey Chaucer, care a fost adus aici deoarece avea apartamente in manastire, fiind angajat ca responsabil al operelor regelui.

Alti poeti au fost ingropati in jurul lui Chaucer, la locul lor de munca. Dupa aceea, a devenit o mare onoare sa fii ingropat sau memorializat aici. Practica s-a raspandit de la aristocrati si poeti la generali, amirali, politicieni, oameni de stiinta, doctori si altii.

Nava bisericii este cea mai inalta din Anglia. In nava puteti gasi Mormantul Soldatului Necunoscut, un soldat din Primul Razboi Mondial care a murit pe campul de lupta din Franta si a fost ingropat aici in sol adus din Franta. In apropiere se afla o placa memoriala pentru Winston Churchill. Corpul sau nu se afla ingropat in manastire, ca al altor prim-ministri, ci in Bladon.


Program: 9.30am-3.45pm luni-vineri, pana la 6pm miercuri; pana la 1.45pm sambaata, ultima intrare cu o ora inainte de inchidere.


Pret intrare: adulti 15 £ / copiii sub 11 ani au intrarea gratuita / intre 11 si 17 ani 6 £ / reduceri 12 £.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

westminster abbey biserica gotica cladirile parlamentului chaucer
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Turism.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0987 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018393 (s)